Την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της σε κλειστές αγορές, δηλαδή εντός εμπορικών κέντρων ή σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση λιανεμπορικών επιχειρήσεων, προωθεί στη χώρα μας η γερμανική αλυσίδα discount Aldi, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματός της, ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Aldi, που φαίνεται ότι διαφοροποιείται σε κάποιον βαθμό από άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες αλυσίδων discount στην Ελλάδα, έχει επιλέξει εκτός από τα μεμονωμένα καταστήματα, να “βάλει πόδι” και σε εμπορικά κέντρα. Παράλληλα, έχει δρομολογήσει την εγκατάσταση των καταστημάτων της δίπλα σε άλλες μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, προκειμένου να εξασφαλίσει αναγνωρισιμότητα και να προσελκύσει καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, στο εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, η Aldi θα δημιουργήσει κατάστημα και θα «γειτονεύσει» με την έτερη γερμανική αλυσίδα ηλεκτρικών Media Markt.

Το Pantheon Plaza, που αναμένεται ότι θα λειτουργήσει φέτος, αποτελεί επένδυση 76 εκατ. ευρώ. Αναπτύσσεται από την εταιρεία Sonae Sierra και τον βρετανικό επενδυτικό οργανισμό Rockspring Property Investment Managers Ltd. Η Aldi και η Media Markt, θα «ξαναβρεθούν» σε όμορα καταστήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα σε επένδυση του βορειοελλαδικού κατασκευαστικού ομίλου Φέσσα. Στο εν λόγω κτηριακό συγκρότημα η γερμανική αλυσίδα θα δημιουργήσει κατάστημα προς το τέλος του 2008. Το συγκεκριμένο ακίνητο πλεονεκτεί, καθώς βρίσκεται κοντά σε μελλοντική επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης.