Το άνοιγμα του νέου της υποκαταστήματος Ergon Craft House επί της Ερμού στο Μοναστηράκι είναι το επόμενο βήμα της Ergon, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2024. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κατάστημα θα περιλαμβάνει εστιατόριο και ξενοδοχείο – πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο εγχείρημα της εταιρείας στην Αθήνα μετά το Ergon Bakehouse Athens στη Μητροπόλεως, το οποίο διαθέτει εστιατόριο στην ταράτσα του κτιρίου, ξενοδοχείο 29 δωματίων και πειραματικό φούρνο νέας γενιάς με αρτοποιήματα που παράγονται από ζύμες αργής ωρίμανσης 72 ωρών.

Εντός του 2024 εξάλλου ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Ergon Originals, ένα νέο υποκατάστημα της εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο προσφέρει επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και lifestyle αντικείμενα.

Εξάλλου, η Ergon έχει βγει και εκτός ελληνικών συνόρων, με καταστήματα στην Κύπρο, στο Λονδίνο, στην Ντόχα και στο Άμπου Ντάμπι, και συνεχίζει να αναπτύσσεται περαιτέρω, καθώς έχει ήδη υπογράψει συμφωνία franchise για άνοιγμα καταστήματος στο Ντουμπάι μέχρι το τέλος του 2024, το οποίο θα περιλαμβάνει εστιατόρια και αγορά τροφίμων, καθώς και συμφωνία franchise για το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος Ergon στο Μπαχρέιν.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της Ergon Τρόφιμα για το 2023, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 13,8 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 25,4%. Αυξημένα ήταν και τα κέρδη EBITDA, που έφτασαν τα 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ το 2022 (+56,4%), ενώ τα κέρδη προ φόρων έκλεισαν στα 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ το 2022.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter