Την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν οι πωλήσεις της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου Lallemand Zeus, ο οποίος δραστηριοποιείται στη μαγιά. H Lallemand Zeus Ελλάς ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, τον Ιούλιο του 2021, και ήδη στην πρώτη της «λειψή» οικονομική χρήση, έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2022, πλησίασε τα 2 εκατ. ευρώ σε τζίρο.

Στην πρώτη της πλήρη χρήση, για το 2022-23, η εταιρεία έφτασε τα 5,62 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις, ενώ στην οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου ανέβηκε στα 7,43 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια χρήση, η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση κερδοφορίας, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 340.999 ευρώ, έναντι 30.902 ευρώ στην προηγούμενη χρήση, και τα κέρδη μετά από φόρους στα 260.201 ευρώ, έναντι 13.554 ευρώ.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας, η αβεβαιότητα του οικονομικού περιβάλλοντος αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου, ωστόσο θεωρεί πως σε περίπτωση αναταράξεων στην ελληνική οικονομία δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία της, καθώς λαμβάνει τη συνεχή στήριξη της θυγατρικής του ομίλου Zeus IBA Srl που αποτελεί τον βασικό της προμηθευτή.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter