Στις 9 Απριλίου 2008 διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα το συνέδριο Customer Service Excellence Through Advanced Supply Chains. Στόχος της διοργανώτριας εταιρείας είναι να ενώσει σε ένα κοινό συνέδριο, τους διευθυντές εφοδιαστικής αλυσίδας με τους εμπορικούς διευθυντές, καθώς και τους διευθυντές πωλήσεων με τους διευθυντές marketing. ‘Οπως δηλώνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου, αυτό αποφασίστηκε γιατί “το “μπόλιασμα” της διεύθυνσης Supply Chain με τον πελατοκεντρισμό που διακρίνει την εμπορική διεύθυνση, αλλά και η διεύρυνση των γνώσεων της τελευταίας με την ανάλυση των λειτουργιών που απαιτούν σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας οι αποφάσεις της, είναι πλέον απαραίτητα σε κάθε επιχείρηση και οργανισμό που επιδιώκει την αριστεία στην εξυπηρέτηση πελατών”.

Η κυρία Μαριλένα Αργυρού, managing director του Ινστιτούτου, δηλώνει για το συνέδριο: “Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο. ‘Οπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, έτσι κι εδώ, τον δρόμο δείχνουν οι μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, αντιπροσωπευτικό δείγμα των οποίων έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε. Για πρώτη φορά, εμπορικοί διευθυντές και διευθυντές εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσιάζουν από κοινού την agenda συνεργασίας τους. Ζητήσαμε, μάλιστα, από κάθε συμμετέχοντα να εμβαθύνει σε μια θεματική ενότητα του ευρύτερου πεδίου συνεργασίας, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα ουσίας.  Καινοτομία του συνεδρίου αποτελεί, επίσης, η αντικατάσταση της παραδοσιακής παρουσίασης κάθε ομιλητή, διάρκειας 30 λεπτών, από έναν ζωντανό, εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ εισηγητών, συντονιστή και ακροατηρίου.

Τη διεθνή διάσταση του θέματος θα δώσει ο διευθυντής του βρετανικού θεσμικού φορέα Chartered Institute of Logistics & Transport (CILT UK), κ. Bernard Auton, ενώ την άποψη της επιχειρηματικής ηγεσίας για το customer service στην Ελλάδα θα αναπτύξει ένας επιχειρηματίας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική και όχι μόνο αγορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Computers AEBE, κ. Γιώργος Γεράρδος.