Η SC Johnson είναι η Νο1 εταιρεία στην κατηγορία των εντομοκτόνων-εντομοαπωθητικών* με 3 brands, Raid, Baygon και Autan, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών για προστασία έναντι των εντόμων. Η επένδυσή μας στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων με εγγυημένη αποτελεσματικότητα, η δυνατή παρουσία με υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά και οι καινοτόμες λύσεις που προσφέρουμε στον σύγχρονο καταναλωτή, είναι τα στοιχεία που μας έχουν φέρει στην πρώτη θέση της κατηγορίας.

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως η ανάπτυξη μιας κατηγορίας, όπως αυτή των εντομοκτόνων/ εντομοαπωθητικών, έρχεται στοχεύοντας στους πιστούς και συχνούς χρήστες, κάνοντάς τους να αγοράσουν περισσότερο. Μετά από έρευνες εστιάζουμε πλέον στην ανάπτυξη της κατηγορίας μέσα από την προσέλκυση νέων καταναλωτών. Το ποσοστό των ατόμων που αντιλαμβάνονται και αγοράζουν προϊόντα της κατηγορίας αποτελεί τη διείσδυσή της στο ελληνικό νοικοκυριό. Η SC Johnson, ως ο No1 παίκτης της κατηγορίας των εντομοκτόνων παγκοσμίως, μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της διείσδυσης και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της κατηγορίας. Η στρατηγική μας για τη νέα σεζόν βασίζεται σε 3 πυλώνες για την προσέγγιση νέων καταναλωτών:

1. Προϊόντα & Εξειδίκευση: Προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα πλήρες κωδικολόγιο, που δίνει λύσεις προστασίας από τα έντομα. Εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας με νέα, καινοτόμα προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, είναι εύκολα στη χρήση και αποτελεσματικά.

2. Επικοινωνία: Επενδύουμε στην κατηγορία με συνεχή παρουσία και φέτος στην τηλεόραση, αλλά και σε digital media και events εντός και εκτός των καταστημάτων.

3. Υποστήριξη στο σημείο πώλησης: Δουλεύουμε σε συνεργασία με τους πελάτες για τη δημιουργία και αποτύπωση ενός ξεκάθαρου ραφιού, με στόχο τη διευκόλυνση του καταναλωτή στην αγορά του σε μια περίπλοκη γι’ αυτόν κατηγορία.

Προϊόντα & εξειδίκευση
Το Raid είναι η Νο1 μάρκα σε μερίδιο στην Ευρώπη** στην κατηγορία των εντομοκτόνων. Στην Ελλάδα το Raid είναι η μάρκα που συμβολίζει την ξέγνοιαστη προστασία για όλη την οικογένεια, καθώς και τη μάρκα που φέρνει την καινοτομία στην κατηγορία. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της πλατφόρμας Raid Night & Day, το 1ο προϊόν στην κατηγορία με τεχνολογία με πυριτιούχο πλακίδιο και αποτελεσματική προστασία ενάντια σε κουνούπια και μύγες, το Raid καινοτομεί και πάλι με ένα νέο προϊόν, την αυτόματη συσκευή Raid Liquid. Το νέο αυτό υγρό ηλεκτρικό αντικουνουπικό επιτρέπει στον καταναλωτή να ρυθμίσει τόσο τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής (8 ή 12 ώρες) όσο και την ένταση (χαμηλή, μέτρια & υψηλή). Χάρη στη ρύθμιση του χρόνου λειτουργίας, ο καταναλωτής χρειάζεται απλά να ρυθμίσει τον χρόνο που επιθυμεί να λειτουργεί το προϊόν όταν το τοποθετήσει στην πρίζα.

Μετά τον χρόνο αυτό, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα και θα ενεργοποιηθεί ξανά την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα. Δεν χρειάζεται να θυμάται να τοποθετεί την συσκευή στην πρίζα κάθε νύχτα και η συσκευή λειτουργεί μόνο για όσο χρειάζεται, εξοικονομώντας προϊόν, ενέργεια και κατ’ επέκταση χρήματα. Ο ρυθμιστής έντασης επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει τη λειτουργία της συσκευής ανάλογα με το πρόβλημα κουνουπιών που αντιμετωπίζει.

Η νέα αυτή αυτόματη συσκευή Raid Liquid προσφέρει αποτελεσματική προστασία από κουνούπια και κουνούπια τίγρης για έως και 40 νύχτες και είναι συμβατή με τα ήδη υπάρχοντα ανταλλακτικά Raid Liquid. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Μέσα από έρευνες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η SC Johnson έχει εντοπίσει ότι ένα ποσοστό των καταναλωτών επιθυμεί εντομοκτόνα χωρίς άρωμα. Υπάρχει όμως και ένα, καθόλου αμελητέο ποσοστό των καταναλωτών που επιλέγουν προϊόντα με άρωμα. Η αίσθηση του αρώματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα σε προϊόντα οικιακής χρήσης. Ερχόμαστε φέτος, λοιπόν, να απαντήσουμε στην ανάγκη αυτή των καταναλωτών με δύο νέα προϊόντα στις υποκατηγορίες των αντικουνουπικών και των κατσαριδοκτόνων.

Οι νέες ταμπλέτες Raid Mat με άρωμα λουλουδιών έρχονται με στόχο τόσο να προσελκύσουν ήδη υπάρχοντες καταναλωτές της κατηγορίας, που επιθυμούν να συνδυάσουν την προστασία από τα κουνούπια με μια αίσθηση αρώματος, αλλά και να φέρουν νέους χρήστες μέσω μιας διαφορετικής πρότασης. Οι ταμπλέτες Raid Mat με άρωμα λουλουδιών, με την εγγυημένη αποτελεσματικότητα του Raid, προσφέρουν προστασία από τα κουνούπια και το κουνούπι τίγρης για έως και 10 ώρες. Το νέο αυτό προϊόν έρχεται με ανταγωνιστική προσφορά 15+15 ταμπλέτες δώρο. Στην υποκατηγορία των κατσαριδοκτόνων λανσάρουμε φέτος το Raid Eucalyptus Αεροζόλ, ένα νέο προϊόν που περιέχει έλαιο με άρωμα ευκαλύπτου, με δράση ενάντια σε κατσαρίδες, μυρμήγκια και άλλα βαδίζοντα έντομα. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο παρουσίασε το Raid πέρυσι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, φέρνοντας ανάπτυξη σε ολόκληρη την υποκατηγορία των κατσαριδοκτόνων.

Επικοινωνία
Η SC Johnson είναι η Νο1* σε μερίδιο εταιρεία της κατηγορίας των εντομοκτόνων στην Ελλάδα με 3 πολύ δυνατές μάρκες Raid, Baygon & Autan. Φέτος όπως και κάθε χρόνο θα επενδύουμε και πάλι τόσο στις μάρκες μας όσο και στην κατηγορία με διαφημιστική υποστήριξη, αλλά και σε digital μέσα, χάρη στις συνέργειες που θα συνεχίσουμε να έχουμε με μεγάλα online κανάλια, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της επικοινωνίας. Στόχος μας είναι φέτος η επιμήκυνση της εποχικότητας μέσα από τη συνεχή υποστήριξή μας από νωρίς στη σεζόν, αλλά και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τέλος, τη χρονιά που μας έρχεται θα δούμε και αρκετά θεματικά events πίσω από τα νέα προϊόντα μας αλλά και την υπάρχουσα συλλογή μας.

Υποστήριξη στο σημείο πώλησης
Η κατηγορία των εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών είναι μια πολύ σημαντική κατηγορία για τους λιανέμπορους, καθώς είναι μεγάλη σε αξία και οι πωλήσεις της πραγματοποιούνται σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι, επίσης, μια περίπλοκη κατηγορία για τον καταναλωτή, λόγω του μεγέθους της συλλογής προϊόντων μεταξύ των οποίων έχει να επιλέξει. Για τον λόγο αυτό η SC Johnson συνεργάζεται με τους λιανέμπορους έτσι ώστε τα ράφια των καταστημάτων να είναι ξεκάθαρα, να κάνουν εύκολη την επιλογή προϊόντος για τον καταναλωτή και αποδοτικά σε τζίρο για τον λιανέμπορο. Όσον αφορά στα προϊόντα μας, αντιλαμβανόμενοι το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, προσφέρουμε στον καταναλωτή προϊόντα τα οποία μπορεί να εμπιστεύεται, με την εξειδίκευση της SC Johnson στα εντομοκτόνα, σε προσιτές τιμές. Πέρα από τις προσφορές που μπορεί κανείς να βρει στις συσκευασίες μας και τους δυνατούς προωθητικούς κωδικούς, υποστηρίζουμε και με tailor made ενέργειες στους λιανέμπορους καθ’ όλη τη διάρκεια της εποχικότητας.

Ευκαιρίες για ανάπτυξη της κατηγορίας
Θεωρούμε χρέος μας να μοιραστούμε τις γνώσεις και την εξειδίκευσή μας με τους συνεργάτες μας, κάτι το οποίο πραγματοποιήσαμε φέτος από την αρχή της σεζόν μέσα από μια διαδραστική εμπειρία, το «BugLab». Παρουσιάσαμε την εξειδίκευσή μας στην κατηγορία των εντομοκτόνων, τις μεθόδους έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Είδαμε μαζί τους πραγματικά τεστ αποτελεσματικότητας των προϊόντων μας, που έχουν πραγματοποιηθεί σε εργαστήρια. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να απαντήσουμε στις απορίες τους σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων μας και τις γνώσεις μας για ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των εντόμων, όπως ο ιός Ζίκα. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους πελάτες μας τα αποτελέσματα και τις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της κατηγορίας.