Τα ελληνικά τρόφιμα ξεχώρισαν στο The Saudi Food Show 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διεξήχθη στο Riyadh Front Exhibition & Conference Center και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τα 30.000 άτομα.

Αναφορικά, η Enterprise Greece, οργάνωσε το εθνικό περίπτερο και στο πλαίσιο της έκθεσης είχε επίσης οργανώσει χώρο γευσιγνωσίας για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, επισκέψεις σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καθώς και επιχειρηματικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους λιανεμπόρους της χώρας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και τη γνωριμία με τα ελληνικά προϊόντα. Οι επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στο εθνικό περίπτερο και παρουσίασαν ελληνικά τρόφιμα, υψηλής διατροφικής αξίας σε χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες, ήταν οι εξής: Ariston Hellas, Elvak SA, Koukakis Farm SA, Kourantidis Nikolaos – Regina, Latrovalis & Co., Mevgal SA, Select Bakery, stand by Bellos και Theoni SA.

Σημαντική διάκριση για την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, η οποία βραβεύτηκε για το καλύτερο Snack ανάμεσα σε όλους τους εκθέτες και ο Γιώργος Βανίδης, Διευθυντής Εξαγωγών της εταιρείας, δήλωσε: «Θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην έκθεση Saudi Food Show πολύ πετυχημένη. Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και προσφέρει ευκαιρίες για ποιοτικά προϊόντα όπως αυτά που προσφέρει η εταιρεία μας αλλά και πολλές άλλες ελληνικές εταιρείες. Η στρατηγική στήριξη της πολιτείας προς τις ελληνικές εταιρείες μέσω της Enterprise Greece στην εν λόγω έκθεση, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter