Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόµου, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα (έτους 2022), εντάχθηκε πρόσφατα ένα επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας αλλαντικών Sary, µε απόφαση της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, Ελένης Κολοφωτιά.

Ειδικότερα, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας αφορά στη διαφοροποίηση της παραγωγής της υφιστάμενης μονάδας της εταιρείας στην Προσοτσάνη Δράμας σε προϊόντα vegan σε νέες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 4.674.040,35 ευρώ. Για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου, η εταιρεία θα λάβει ενίσχυση συνολικού ύψους 2.804.424,21 ευρώ, που αναλύεται σε 2.338.891,56 με τη μορφή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και 465.532,65 ευρώ με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Vegan παριζάκι
Η Sary, μία παραδοσιακή αλλαντοποιία της Δράμας με ιστορία από το 1890, ειδικεύεται στα παραδοσιακά καραμανλίδικα αλλαντικά, όπως παστιρμάδες, σουτζούκια και λουκάνικα, όμως ήδη, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, έχει λανσάρει και το πρώτο της χορτοφαγικό αλλαντικό: το vegan παριζάκι.

Στο χορτοφαγικό χαρτοφυλάκιο της ανήκουν εξάλλου και αρκετοί κωδικοί από τις «Ίγδιες Σαλάτες», όπως το χούμους και ο καραμανλίδικος μελιτζανοπουρές.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter