Την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης CLEARASIL στην Ελλάδα ανέλαβε ο όμιλος ΣΑΡΑΝΤΗ, βάσει συμβολαίου τριετούς διάρκειας.

Την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης CLEARASIL στην Ελλάδα ανέλαβε ο όμιλος ΣΑΡΑΝΤΗ, βάσει συμβολαίου τριετούς διάρκειας.

Τα προϊόντα CLEARASIL διαχειρίζεται διεθνώς πλέον η εταιρεία BOOTS HEALTHCARE INTERNATIONAL, μετά την πρόσφατη απόκτησή τους από την P&C. Ο όμιλος ΣΑΡΑΝΤΗ επιδιώκει την αντιπροσώπευσή τους και στην αγορά της Πολωνίας. Τα προϊόντα CLEARASIL κατέχουν ηγετικά μερίδια στην παγκόσμια αγορά των παρασκευασμάτων πρόληψης και θεραπείας της ακμής και διακινούνται ήδη σε 50 χώρες. Στην εγχώρια αγορά ο ετήσιος τζίρος που πραγματοποιούν ανέρχεται σε 500-600 εκ. δρχ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου ΣΑΡΑΝΤΗΣ κατά το α΄ τρίμηνο του 2001 εμφανίζονται αυξημένες κατά 26%, φτάνοντας στα 13,7 δισ. δρχ. έναντι 10,8 δισ. δρχ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην ενισχυμένη δραστηριότητα του ομίλου στον τομέα των καλλυντικών και στην ιδιαίτερα θετική εξέλιξη των οικονομικών του αποτελεσμάτων από την παρουσία του στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, η ΣΑΡΑΝΤΗΣ παρουσιάζει μείωση των προ φόρων αποτελεσμάτων της κατά 21%, καθώς τα κέρδη του α΄ τριμήνου του έτους ανήλθαν σε 959 εκ. δρχ., έναντι 1,2 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αιτία της υστέρησης των κερδών του ομίλου είναι η μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό των χρηματοοικονομικών εξόδων, που εμφανίζεται αρνητικός κατά 642 εκ. δρχ. Η διοίκηση του ομίλου αναμένει για φέτος συνολικές πωλήσεις ύψους περίπου 70 δισ. δρχ. και κέρδη 5,4 δισ. δρχ.