Δυναμική ήταν η παρουσία των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνης, Soave και Lessini Durello που παράγονται σε ηφαιστειακά εδάφη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο τρίτος χρόνος της καμπάνιας ενημέρωσης: HEVA – Ηφαιστειακή Γεωργία της Ευρώπης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΚΕΟΣΟΕ, από τις 2-4 Μαρτίου 2024, τα κρασιά της καμπάνιας HEVA βρέθηκαν στο Oenorama. Η Santo Wines, ως εκπρόσωπος της καμπάνιας HEVA για την Ελλάδα, υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκατοντάδες επαγγελματίες οίνου, προβάλλοντας τα ηφαιστειακά κρασιά της Σαντορίνης, ενός αμπελώνα μοναδικού στον κόσμο.

«Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες εξωστρέφειας των ελληνικών κρασιών στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο.

Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία, έχει κατακτήσει με την οινική του κληρονομιά τις αγορές του εξωτερικού συμπαρασύροντας και ανοίγοντας το δρόμο για πολλές ακόμα εξαιρετικές οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Santo Wines Μάρκος Καφούρος, ενώ ο Διευθυντής της Santo Wines Ματθαίος Δημόπουλος είπε: «Αυτήν τη στιγμή, οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη εξάγονται σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά κρασιά.

Το περίφημο Ασύρτικο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, και μια μοναδική έκφραση στον τόπο προέλευσής του, την ηφαιστειακή Σαντορίνη». Αναφορικά, η ελληνο-ιταλική καμπάνια HEVA στοχεύει στην προβολή προϊόντων που παράγονται σε ηφαιστιογενή εδάφη και χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Έχει προκύψει από τη συνεργασία των Ενώσεων Οινοπαραγωγών Soave και Lessini Durello από ιταλικής πλευράς και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) από ελληνικής πλευράς, αλλά και της Ένωσης των παραγωγών τυριού Monte Veronese.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter