Η μάρκα προϊόντων προσωπικής φροντίδας Sanex είναι μια από τις σημαντικότερες μάρκες καλλυντικών πανευρωπαϊκά. Γνωστή στην Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια, διανύει σήμερα μια από τις γονιμότερες φάσεις της από άποψη επέκτασης μεριδίων αγοράς και ανάπτυξης προϊόντων. Η μάρκα Sanex, αντανακλώντας στη συνείδηση του καταναλωτή την εικόνα προϊόντων ταυτισμένων με την υγεία της επιδερμίδας, οριοθετεί τη συγκεκριμένη κατηγορία στο ράφι. Το μήνυμα «υγεία στο δέρμα» δεν αποτελεί τυχαία την υπογραφή της.

Τα αποσμητικά σώματος αποτελούν για τη μάρκα Sanex ένα από τα κύρια πεδία δραστηριοποίησής της στον τομέα των προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Σύμφωνα με στοιχεία της Symphony Information Resources Hellas οι πωλήσεις της κατηγορίας των αποσμητικών ενισχύθηκαν κατά 0,3% το κυλιόμενο δωδεκάμηνο Μαΐου 2010. Τα roll on και τα spray είναι οι βασικές υποκατηγορίες των αποσμητικών, με τα roll on να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην κατηγορία των αποσμητικών σώματος.

Σύμφωνα με έρευνες, οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα που προστατεύουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα και την υγεία της. Η τάση αυτή, επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας Sara Lee Hellas, καθιστά τη μάρκα Sanex μια από τις βασικές επιλογές των καταναλωτών.

Προϊόντα Sanex
Το Sanex επενδύει στην έρευνα, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που σέβονται τον καταναλωτή, προσφέροντας «υγεία στο δέρμα» του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύουν την προστιθέμενη αξία γενικά της κατηγορίας τους. Άλλωστε, οι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση για τέτοια προϊόντα, τα οποία φροντίζουν το πιο εκτεταμένο όργανο του σώματός τους, δηλαδή την επιδερμίδα, οι λειτουργίες της οποίας είναι ζωτικής σημασίας.

Πράγματι, πρόκειται για την ασπίδα προστασίας του οργανισμού από εξωτερικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων τα παθογόνα στοιχεία, και ταυτόχρονα για τον εκτενέστερο αισθητήρα του σώματος, που το συνδέει επικοινωνιακά -μέσω της αφής- με τον έξω κόσμο, ενώ διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του.

To Sanex διαθέτει αποσμητικά σε δύο τύπους, spray και roll on, που εξειδικεύονται στη φροντίδα τόσο της κανονικής όσο και της ευαίσθητης επιδερμίδας. Επιπλέον, διαθέτει και ανδρικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ανδρικής επιδερμίδας.

Η μεγάλη αποδοχή του Sanex από το καταναλωτικό κοινό αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις και στα μερίδια αγοράς του στην κατηγορία των αποσμητικών. Σύμφωνα με στοιχεία της Symphony Information Resources Hellas, το Sanex συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων unisex αποσμητικών με τις υψηλότερες πωλήσεις (Noxzema, Nivea, Dove και Sanex) στην ελληνική αγορά.

Προκειμένου να διατηρεί το δέρμα τη φυσική του υγεία, τα προϊόντα περιποίησης σώματος οφείλουν να σέβονται τους φυσικούς μηχανισμούς του. Γι’ αυτό η νέα σύνθεση DermoActive3, που εμπλουτίζει όλα τα προϊόντα της Sanex, «συνεργάζεται» αποτελεσματικά με το δέρμα, επαναφέροντάς το στη φυσική του κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της εν λόγω σύνθεσης, τα προϊόντα Sanex δρουν σε τρία επίπεδα: της προστασίας, της ενυδάτωσης και της ισορροπίας της επιδερμίδας του χρήστη. Ειδικότερα στα αποσμητικά, η σύνθεση DermoActive3 προστατεύει και ενυδατώνει αποτελεσματικά το δέρμα για 24 ώρες, καθιστώντας το απαλό και λείο, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στη φυσική του αναπνοή.

Σημειώνουμε ότι όλη η σειρά των αποσμητικών Sanex είναι εγκεκριμένη από δερματολόγους.


Sanex NaturProtect
Για το Sanex η διετία 2008-2010 ήταν περίοδος έντονης κινητικότητας, καθώς εγκαινίασε μια νέα κατηγορία στην αγορά των αποσμητικών, εκείνη των πιο φυσικών προϊόντων, με τη σειρά Sanex NaturProtect. Παράλληλα, τα μερίδια της μάρκας ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα που είχε ποτέ. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο του 2010, ως συνέχεια ενός συντονισμένου προωθητικού πλάνου την περίοδο μεταξύ Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2009, το μερίδιο του Sanex ξεπέρασε το 10%, με αποτέλεσμα η μάρκα να κατακτήσει την τρίτη θέση στην υποκατηγορία των roll on αποσμητικών.

Η καινοτομική σειρά αποσμητικών Sanex NaturProtect λανσαρίστηκε μετά από πέντε χρόνια συνεχούς έρευνας. Πρόκειται για μια σειρά αποσμητικών που προσφέρουν 24ωρη αποτελεσματική και πιο φυσική προστασία, χωρίς τη χρήση του τεχνητού χημικού Aluminium Chlorohydrate, το οποίο αντικαταστάθηκε από το ενεργό φυσικό συστατικό Alum, που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Αυτή η εξέλιξη έφερε μια επανάσταση στο χώρο των αποσμητικών.

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη των μεριδίων της σειράς Sanex NaturProtect αντανακλά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα προϊόντα της, εμπιστοσύνη η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μερίδιο σε αξία της σειράς στην υποκατηγορία των roll on τον Μάιο του 2010 ενισχύθηκε κατά 1,3%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009.

Η σειρά Sanex NaturProtect κυκλοφορεί σε Deodorant Roll-on των 50ml και σε Deodorant Spray των 150ml, για κανονικό δέρμα και για ευαίσθητο δέρμα. Παράλληλα, η σειρά εμπλουτίστηκε και με δύο νέα αποσμητικά, σε αντίστοιχη συσκευασία spray και σε roll-on: Tο Sanex NaturProtect For Men, αποκλειστικά για τις ιδιαίτερες ανάγκες του άντρα, και το Sanex NaturProtect Anti White Marks, με ειδική σύνθεση κατά των λευκών στιγμάτων. Όλα τα αποσμητικά Sanex NaturProtect, χάρη στο φυσικό ορυκτό Alum, προστατεύουν αποτελεσματικά και με πιο φυσικό τρόπο από τις δυσάρεστες οσμές, ενώ φροντίζουν απαλά το δέρμα, επιτρέποντάς του να αναπνέει.

Ενημέρωση-διαφοροποίηση
Το Sanex ενδιαφέρεται και για τη σωστή ενημέρωση του καταναλωτή, σχετικά με τα συστατικά που καλό είναι να αποφεύγει, αν πράγματι αναζητά την πλέον φυσική προστασία από το προϊόν που χρησιμοποιεί. Στο πλαίσιο αυτό, οι συσκευασίες της σειράς NaturProtect ανανεώνονται, με έμφαση στην προβολή του δυναμικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προϊόντων της, δηλαδή του 0% aluminum chlorohydrate, και με νέα γραφικά, που υπογραμμίζουν τη δράση της εν λόγω σύνθεσης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται σημαντική διαφοροποίηση της σειράς στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της, πράγμα που ενισχύεται και από την έντονη ATL & BTL υποστήριξη. Το νέο διαφημιστικό της σειράς είναι ήδη στον αέρα.

Τα αφρόλουτρα Sanex
Στον τομέα των αφρόλουτρων ο κωδικός Sanex DermoProtector (750ml) είναι ένας από τους αγαπημένους του καταναλωτικού κοινού, καθώς περιλαμβάνεται στα 10 αφρόλουτρα με τις υψηλότερες πωλήσεις σε αξία, σύμφωνα με στοιχεία της Symphony Information Resources Hellas (Μάιος 2010). Τα αφρόλουτρα Sanex είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας, αφού η μάρκα έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Με το νέο λανσάρισμα του Sanex Pro Hydrate διευρύνεται το κοινό της μάρκας, περιλαμβάνοντας τους καταναλωτές που αναζητούν ενυδατικά κρεμοντούς. Η μοναδική σύνθεση του κρεμοντούς Sanex Pro Hydrate περιέχει φυσικούς για το δέρμα ενυδατικούς παράγοντες, οι οποίοι βοηθούν την επαναφορά του επιπέδου υγρασίας της επιδερμίδας, δίνοντας στο δέρμα μια αίσθηση υγείας και ενυδάτωσης.

INFO: Sara Lee Hellas ΜΕΠΕ, Γενικός Διευθυντής: Π. Κατηφόρης, Product Manager: Γιώργος Κοντάκος, Group Product Manager: Νάντια Παπαχρηστοπούλου, Διεύθυνση: Λ. Κηφισού 100, 12241 Αιγάλεω, Τηλ.: 211 1056 800, Fax: 211 1056 992, Website: www.sanex.com.