Η αλυσίδα Safeway λάνσαρε ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου ενθαρρύνει τους υπαλλήλους και τους πελάτες των καταστημάτων της να ακολουθήσουν μικρά βήματα –όπως η χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, το βάδισμα για 15 τουλάχιστον λεπτά καθημερινά, η διατροφή με υγιεινά προϊόντα κλπ- προς όφελος δικό τους αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Οι 25.000 πρώτοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Heart and Safeway Pledge» επιβραβεύθηκαν με έκπτωση 1 δολαρίου για αγορά φρέσκων προϊόντων. Επίσης, για κάθε συμμετοχή στο πρόγραμμα, το ίδρυμα Safeway Foundation θα δωρίσει 1 δολάριο στο «Feeding America» και στην «Τράπεζα Τροφίμων» του Καναδά, συνεισφέροντας περίπου 25.000 δολάρια για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της πείνας.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να μπαίνουν στο www.safeway.com/csr και να καταθέτουν τη συνεισφορά τους online ή να διαλέγουν κάποιες από τις υπόλοιπες προτεινόμενες ενέργειες. Οι συμμετέχοντες θα μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μία από τις 50 δωροκάρτες της Safeway, αξίας 100 δολαρίων η κάθε μία.