Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πρόσφατα ένα επενδυτικό σχέδιο της βιομηχανίας παραγωγής αρτοσκευασμάτων Select (Σταύρος Νένδος ΑΕ), συνολικού επιλέξιμου κόστους 18.140.889,87 ευρώ. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Γεωργίου Εμμανουήλ, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης που αφορά στην ίδρυση νέας μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η ενίσχυση που θα λάβει η Select για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 6.349.311,45 ευρώ, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, ήτοι ποσοστό 50% επί του συνολικού επιλέξιμου κόστους. Πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση της Select που εντάσσεται στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου τους τελευταίους μήνες.

Είχε προηγηθεί μία επένδυση συνολικού επιλέξιμου κόστους 2.133.237,66 ευρώ για την επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων της εταιρείας στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου, για την οποία η Select λαμβάνει ενίσχυση ύψους 746.633,18 ευρώ, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής. Να σημειωθεί ότι η Select διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και στην Αττική, και συγκεκριμένα στην Παιανία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter