Με παρουσία μόνο τριών ελληνικών εταιρειών πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στις 16-18 Νοεμβρίου η 4η διεθνής έκθεση Food Service and Hospitality, στην οποία συμμετείχαν 360 εκθέτες, έναντι 150 το 2023. Από τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν, οι δύο είναι γαλακτοβιομηχανίες που διαθέτουν μακρόχρονη δραστηριοποίηση στη ρουμανική αγορά (Όλυμπος και Mediterranea) και η τρίτη ήταν το Οινοποιείο Μαλαματίνα, που διερευνά τις προοπτικές εισόδου σε αυτή.
Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Βουκουρεστίου, Η έκθεση προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο αριθμός των επαγγελματιών επισκεπτών ανήλθε σε 22.500 (έναντι μόλις 10.000 πέρυσι), εκ των οποίων 1.000 επισκέπτες από το εξωτερικό.
Δεδομένης και της ισχυρής δυναμικής του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων και HORECA στη Ρουμανία, το Γραφείο ΟΕΥ Βουκουρεστίου εισηγείται τον έγκαιρο προγραμματισμό συμμετοχής στην έκθεση Food Service and Hospitality Expo 2025 με εθνικό περίπτερο του Enterprise Greece, λαμβάνοντας υπόψη ότι ανταγωνίστριες χώρες το πράττουν ήδη (Πολωνία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία), διαθέτοντας μάλιστα λιγότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα από την χώρα μας.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter