Με ένα τυπικό e-mail, οι διανομείς της εταιρείας διανομών Rocket ενημερώθηκαν ξαφνικά την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου για τη διακοπή της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ελλάδα, μία μάλλον απρόσμενη εξέλιξη, δεδομένων των φιλόδοξων πλάνων που είχε ανακοινώσει η εταιρεία για την ελληνική αγορά. «Σταματήσαμε τις δραστηριότητές μας εχθές το απόγευμα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου μέσα στις επόμενες 24 ώρες, αναφορικά με τα επόμενα βήματα, μόλις έχουμε όλες τις πληροφορίες που ξέρουμε πως χρειάζεσαι σε αυτό το σημείο. Σε ευχαριστούμε για την κατανόησή σου», έγραφε το μήνυμα που έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο οι διανομείς της Rocket.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται πως πέφτει η αυλαία για την εν Ελλάδι δραστηριοποίηση της ουκρανικής εταιρείας, μετά από μόλις 7 μήνες παρουσίας στη χώρα μας.

Η εταιρεία που ήθελε να κοντράρει στα ίσα efood και Wolt
Η ελληνική θυγατρική της Rocket, «Ρόκετ Ντελίβερι Μονοπρόσωπη» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021 με έδρα την Αγία Παρασκευή και μπήκε στην αγορά της διανομής φαγητού της Αθήνας, έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό από τους κυρίαρχους παίκτες, efood και Wolt, αλλά προσβλέποντας στην εξασφάλιση ενός ικανού μεριδίου σε μία αγορά που γιγαντώθηκε στη διάρκεια των lockdowns και συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα μηχανάκια της Rocket με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Χαλάνδρι και επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Τα πράγματα φαινόταν πως είχαν μπει σε μία σειρά, και μόλις πριν από δύο εβδομάδες η Αντωνία Φαρσάτη, Country Manager της Rocket στην Ελλάδα, δήλωνε στο FOODReporter πως η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις ώστε να προσθέσει σούπερ μάρκετ και λιανικό εμπόριο στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, ενώ εξέταζε και το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τον δικό της χώρο αγορών, ακολουθώντας το μοντέλο που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχες πλατφόρμες delivery όπως η efood και η Wolt.

Μάλιστα, είχε αναφέρει πως «στόχος μας είναι να επιτύχουμε μερίδιο αγοράς 15-20% σε όλες τις περιοχές που εξυπηρετούμε καθώς και να διπλασιάσουμε τις περιοχές που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας».

Εσωτερικά προβλήματα στα κεντρικά
Ωστόσο, μόλις δύο εβδομάδες μετά, η Rocket ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Μία εξέλιξη που δε φαίνεται να σχετίζεται με τις ραγδαίες εξελίξεις στην πατρίδα της Rocket, την Ουκρανία, αλλά με εσωτερικά προβλήματα στα κεντρικά της εταιρείας τα οποία πέρα από την Ελλάδα, θα επηρεάσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας διανομών και σε άλλες χώρες στις οποίες είχε μπει με το ίδιο μεγάλες φιλοδοξίες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter