Με αφορµή το 400ό τεύχος, θέλουµε να ευχαριστήσουµε το σελφ σέρβις για την ποιοτική και έγκυρη ενηµέρωση που προσφέρει εδώ και χρόνια, παρουσιάζοντας πιστά τις εξελίξεις στο ελληνικό λιανεµπόριο και ειδικότερα του κλάδου των σούπερ µάρκετ και να του ευχηθούµε ακόµη περισσότερες επιτυχίες.

Η Rilken ιδρύθηκε το 1976 ως µία εταιρεία παραγωγής και εµπορίας καλλυντικών, µε ειδίκευση στα προϊόντα περιποίησης µαλλιών, ενώ από το 1998 ανήκει στον όµιλο της Henkel. Ο γερµανικός αυτός κολοσσός αποτελεί και τον κύριο µέτοχο της εταιρείας, µέσω της θυγατρικής του Henkel Ελλάς ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1989. Έκτοτε, η Rilken ΑΕ αποτελεί τον διανοµέα καλλυντικών του οµίλου για τα προϊόντα Schwarzkopf και Rilken.

PALETTE – Κοµµάτι της ιστορίας!
Η Palette λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του ’60, µε παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες και 4 ηπείρους, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιµές. Κατάφερε έτσι να κερδίσει την εµπιστοσύνη των καταναλωτών στις κατηγορίες των βαφών µε την Palette Color και στο styling, µε τη σειρά προϊόντων Palette Styling. Τα Spray Palette έχουν λανσαριστεί στην ελληνική αγορά εδώ και περίπου 50 χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα δεν είναι πάντα συνυφασµένη µε την υψηλή τιµή.

Με παρουσία πολλών δεκαετιών, το hairspray της µάρκας συγκαταλέγεται ανάµεσα στα πιο αναγνωρίσιµα προϊόντα από τους έλληνες καταναλωτές και κατέχει ηγετική θέση (σε όγκο) στην κατηγορία του. Το Νοέµβριο του 2005, η Palette Color λανσαρίστηκε µε µεγάλη επιτυχία στην κατηγορία των µόνιµων βαφών, παραµένοντας ο ειδικός στην περιποίηση µαλλιών που εµπιστεύονται εκατοµµύρια γυναίκες.

Κάθε χρόνο το ανοδικό µερίδιο της Palette Color την καθιστά το ισχυρότερο brand της εταιρείας Rilken, µε µερίδιο αγοράς (2009) στο 13,4% (πηγή Symphony IRI Infoscan). Είναι µεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, έχει κατακτήσει σε αξία -στο κανάλι των S/M- µερίδιο 17% για το διάστηµα Ιανουάριος – Σεπτέµβριος 2010 και ηγετική θέση σε όγκο, µε µερίδιο που ξεπερνά το 26% (πηγή IRI Infoscan).

SYOSS: Επαγγελµατική ποιότητα
σε προσιτή τιµή! Η Rilken λάνσαρε φέτος τα νέα προϊόντα Syoss, µία πλήρη σειρά περιποίησης µαλλιών επαγγελµατικού επιπέδου που διατίθεται σε καταστήµατα λιανικής πώλησης, η οποία δηµιουργήθηκε και δοκιµάστηκε από επαγγελµατίες κοµµωτές, για να καλύπτει κάθε ανάγκη στην περιποίηση µαλλιών.

Οι 4 σειρές που το αποδεικνύουν είναι οι: Color Protect – Προστασία βαµµένων ή µε ανταύγειες µαλλιών, Repair Therapy – Αναδόµηση ξηρών και ταλαιπωρηµένων µαλλιών, Shine Boost – Λάµψη και λεία δοµή της τρίχας, Volume Lift – Μεγαλύτερος όγκος, καθώς και το σαµπουάν Anti-Dandruff κατά της πιτυρίδας. Πρόσφατα, η Rilken εµπλούτισε την γκάµα των προϊόντων Syoss, λανσάροντας και τη σειρά styling.

Ηµεροµηνίες σταθµός
1976:
Ιδρύθηκε η Rilken Βιοµηχανία Καλλυντικών Προϊόντων ΑΕ.
1989: Η γερµανική Henkel KGaA αγόρασε το 57% των µετοχών της ελληνικής εταιρείας T. Τρύφων & Π. Καστρίνης ΑΕ και η εταιρεία µετονοµάστηκε σε Henkel Hellas ΑΒΕΕ.
1998: Η Henkel Hellas εξαγόρασε το 51% των µετοχών της Rilken ΑΒΕΕ.