Το Syoss, Προϊόν της χρονιάς 2012, έχοντας καινοτομικό concept, συνέπεια στην ποιότητα και την επικοινωνία των προϊόντων, κατακτά τη 2η θέση στην αγορά περιποίησης μαλλιού, προσπερνώντας καταξιωμένα brands της ελληνικής αγοράς. (Μάρτιος 2012, IRI infoscan)

Αδιαμφισβήτητα, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε έχει επηρεάσει την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών σε όλες τις διαστάσεις της, ανατρέποντας πολλά από όσα γνωρίζαμε για αυτή μέχρι σήμερα, ακόμα και στην αγορά των καλλυντικών.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία περιποίησης μαλλιών υπάρχουν αμέτρητες αγοραστικές προτάσεις μεταξύ των οποίων καλείται ο καταναλωτής να επιλέξει την πιο ελκυστική, έχοντας ως βασικό μέτρο σύγκρισης την τιμή και την προσφερόμενη ποσότητα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα του προϊόντος που αγοράζει.

Η σειρά περιποίησης μαλλιών Syoss ήρθε στην αγορά με ένα καινοτομικό concept, σε μια περίοδο όπου ο καταναλωτής, έχοντας περιορίσει τις αγορές του στα απολύτως απαραίτητα, έχει μειώσει τις επισκέψεις στα κομμωτήρια, στερώντας από τον εαυτό του την φροντίδα από τον ειδικό. Το Syoss, πιάνοντας τον παλμό της εποχής, δίνει τη λύση προσφέροντας ολοκληρωμένες σειρές επαγγελματικής ποιότητας, σε επαγγελματικό μέγεθος (750ml σαμπουάν) και, φυσικά, σε προσιτή τιμή, για μαλλιά σα να βγαίνεις μόλις από το κομμωτήριο.

Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι εντυπωσιακή. Αγκάλιασαν και εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα Syoss, (που δραστηριοποιούνται σε 3 κατηγορίες, Care, Color, Styling) αναδεικνύοντάς τα ως Προϊόν της χρονιάς 2012, ενώ τα οδήγησαν στην κατάκτηση σημαντικών μεριδίων και στις 3 κατηγορίες.

To Syoss, με εντυπωσιακή ανάπτυξη τους πρώτους μήνες του 2012 καταλαμβάνει τη 2η θέση με μερίδιο 8,4% την περίοδο Μαρτίου, (στοιχεία InfoScan Food – Symphony IRI) στην αγορά περιποίησης μαλλιών, προσπερνώντας καταξιωμένα brands με δυνατή παρουσία στην ελληνική αγορά. Το Syoss περιλαμβάνει σειρές κατάλληλες για τις βασικές ανάγκες των μαλλιών, αλλά παράλληλα καλύπτει και τις νέες τάσεις του κομμωτηρίου, φέρνοντας καινοτομικά προϊόντα στην αγορά, όπως το Absolute Oil Elixir, με έλαια που θρέφουν τα μαλλιά, τα Silicone Free, σειρά περιποίησης χωρίς σιλικόνες, parabenes, paraffines, για ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά, δίνοντας ουσιαστική λύση στους καταναλωτές και κάνοντας την περιποίηση και την ομορφιά ακόμα πιο προσιτή.

Η στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας είναι να χτίσει ένα ισχυρό mega brand Syoss μέσα από τις 3 κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται (περιποίηση μαλλιών, styling, βαφές) ως ο επαγγελματίας στην κατηγορία μαλλιού, μεταφέροντας την επαγγελματική φροντίδα και τις νέες τάσεις του κομμωτηρίου στα καταστήματα λιανικής.

Η επικοινωνία του Syoss είναι ολιστική, μέσω της τηλεόρασης και του τύπου, μέσω events και προωθητικών ενεργειών εντός και εκτός καταστημάτων, χτίζοντας ακόμα περισσότερο το image του brand και ικανοποιώντας ακόμα περισσότερο τις ανάγκες των καταναλωτών μέσα από νέες καινοτομίες. Οι δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες (διαδίκτυο) είναι ένα κομμάτι στο οποίο η εταιρία έχει ήδη εισέλθει και θέλει να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στο άμεσο μέλλον.

Όπως σε κάθε κατηγορία, έτσι και στην περιποίηση μαλλιών, χρειάζονται οι καινοτομίες που θα ανανεώνουν διαρκώς το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, κάτι το οποίο εξασφαλίζουμε με τη σειρά Syoss και στις 3 κατηγορίες μαλλιού, διασφαλίζοντας πάντα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και χτίζοντας ακόμα περισσότερο το image και την πιστότητα των καταναλωτών στο brand.