Παρουσία στην Ελλάδα απέκτησε το plant-based προϊόν απομίμησης καπνιστού σολομού της αυστριακής start-up Revo Foods. Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη ο 100% plant-based καπνιστός σολομός της είναι διαθέσιμος στο vegan ξενοδοχείο Koukoumi Vegan Hotel της Μυκόνου και στην καφετέρια OMG in SKG στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα θα πωλείται και στη λιανική αγορά στη χώρα μας και θα είναι διαθέσιμος και μέσω online παραγγελιών.

Οι ιδρυτές της Revo Foods: Manual Lachmayr, Robin Simsa και Theresa Rothenbücher

Ο «σολομός» της Revo Foods βασίζεται στην πρωτεΐνη αρακά και στα εκχυλίσματα φυκιών και, σύμφωνα με την αυστριακή εταιρεία, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και Ω3 λιπαρών, ενώ είναι κατάλληλος για vegan διατροφή. Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Revo Foods, «ξεχάστε τη Νορβηγία και τον Βόρειο Ατλαντικό, οι καλύτερες φέτες καπνιστού σολομού έρχονται από τη Βιέννη και είναι ελεύθερες από τοξικά βαρέα μέταλλα, αλλεργιογόνα και… ψάρι».

Ποια είναι η Revo Foods
Η Revo Foods είναι μία start-up επιχείρηση που έχει αναπτυχθεί ταχύτατα, καθώς παρότι ιδρύθηκε μόλις το 2020 και τοποθέτησε για πρώτη φορά τον plant-based σολομό της σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ της Βιέννης στις αρχές του 2021, σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερα από 1.400 σημεία σε πάνω από 15 χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες άνοιξε για πρώτη φορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου πλέον ο «σολομός» της διατίθεται μέσω του online σούπερ μάρκετ GreenBay. Σκοπός της εταιρείας είναι να λανσάρει και άλλα παρόμοια προϊόντα, όπως plant-based τόνος, spread καπνιστού σολομού και vegan σούσι και σασίμι.

Σημειώνεται πως η Revo Foods είναι η πρώτη εταιρεία που φέρνει plant-based σολομό στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία κατηγορία η οποία τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται στο εξωτερικό, με εταιρείες όπως η ισραηλινή Plantish, που πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους κοντά στα 12 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει το λανσάρισμα του προϊόντος της, και η Vivera του ομίλου JBS, που ήδη έχει λανσάρει το δικό της plant-based φιλέτο σολομού.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter