Η χρήση μασκών προσώπου αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας. Ένα από τα πιο δραστικά και φυσικά συστατικά, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται ευρέως στις μάσκες προσώπου, είναι η άργιλος.

Η καλλυντική άργιλος έχει τόσο θεραπευτικές όσο και ευεργετικές ιδιότητες, συμβάλλει στην αποτοξίνωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων. Καθαρίζει σε βάθος, μειώνει το τοπικό πρήξιμο και συσφίγγει την επιδερμίδα. Έτσι, οι ειδικοί της L’Oréal Paris, επαναπροσδιορίζοντας διαρκώς την περιποίηση του προσώπου για όλες τις γυναίκες, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη νέα σειρά Pure Clay Masks.

Η κάθε Pure Clay Mask περιλαμβάνει στη σύνθεσή της 3 διαφορετικά είδη αργίλου: καολίνη, που απορροφά τις ακαθαρσίες και την περίσσεια σμήγματος, την άργιλο μοντιμοριλολονίτη, με ισχυρή δράση κατά των ατελειών και τη μαροκινή άργιλο ghassoul, που συμβάλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας, την περιποίηση και τη βελτίωση της εμφάνισής της.

Η νέα σειρά της L’Oréal Paris περιλαμβάνει 3 διαφορετικές μάσκες προσώπου: Την Pure Clay Mask Detox & Brighten, με ενεργό άνθρακα για βαθύ καθαρισμό και λάμψη, κατάλληλη για κανονικές επιδερμίδες, την Pure Clay Mask Exfoliate & Refining, με κόκκινα φύκια για απολέπιση και λείανση, κατάλληλη για ξηρές και άτονες επιδερμίδες και την Pure Clay Mask Purify & Mattify, με ευκάλυπτο για καθαρισμό και ματ όψη, κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες.