Πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων κατά τα επόμενα χρόνια προβλέπουν τα στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου. Όπως εκτιμούν, οι τιμές των ακινήτων, κυρίως μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα ακολουθήσουν πτωτική τάση, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει την επέκταση των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε περιοχές όπου σήμερα η απόκτηση ενός οικοπέδου ή ενός σύγχρονου κτιρίου είναι κάτι περισσότερο από απαγορευτική.

Πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων κατά τα επόμενα χρόνια προβλέπουν τα στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Όπως εκτιμούν, την περίοδο που ακολουθεί και ειδικότερα μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 οι τιμές των ακινήτων θα ακολουθήσουν πτωτική τάση, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει την επέκταση των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε περιοχές όπου σήμερα η απόκτηση ενός οικοπέδου ή ενός σύγχρονου κτιρίου είναι κάτι περισσότερο από απαγορευτική. Αιτιολογώντας την πεποίθησή τους αυτή, τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι σήμερα οι αξίες των περισσότερων τίτλων στην Αττική έχουν υπερεκτιμηθεί.

«Οι ‘‘φουσκωμένες’’ τιμές στην αγορά ακινήτων καθιστούν ασύμφορη την ανάπτυξη των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε περιοχές όπως για παράδειγμα των βορείων προαστίων ή σε μεγάλες κεντρικές αγορές», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «το κόστος για την απόκτηση ενός κτιρίου υπερβαίνει σήμερα κατά πολύ τα ποσά που προβλέπουν τα business plan για τη δημιουργία μιας ιδιόκτητης εμπορικής μονάδας».

Οι αλλαγές οι οποίες αναμένεται να επέλθουν στην αγορά του real estate τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία σούπερ μάρκετ και στις τελευταίες συνοικίες της Αθήνας, όπου σήμερα δεν έχει διεισδύσει το οργανωμένο λιανεμπόριο. Στόχος των εταιρειών του κλάδου είναι να δηλώσουν τη παρουσία τους και σε αυτές τις τοπικές αγορές, με καταστήματα συνολικής έκτασης από 800 έως και 1.000 τ.μ.