Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος, Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας

Το «παρών» στο συνέδριο All about Bakery Conference 2024, που διοργάνωσε η Loulis Food Ingredients, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση αναφορικά με το θέμα της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της οικονομολόγου Ράνιας Αποστολοπούλου, μέλους της ομάδας της Epsilon Net, που υπενθύμισε πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι ήδη υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής που απασχολούν εργαζομένους, ενώ από την 1η Ιουλίου θα υπάρχουν και κυρώσεις για όσες δεν την εφαρμόσουν, εφόσον δεν υπάρξει κάποια παράταση, που αν και φημολογείται ότι μπορεί να υπάρξει, μέχρι στιγμής δεν είναι τίποτα σίγουρο.

«Δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι θα έχουμε παράταση, μακάρι να έχουμε, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Πώς να είμαστε όμως έτοιμοι όταν οι λογιστές δεν είναι ενήμεροι; Οι περισσότεροι δεν ξέρουν, σας μιλάω εγώ που έχω οργανωμένο λογιστήριο», ανέφερε στην παρέμβασή του ο κ. Μούσιος, που εν συνεχεία προανήγγειλε άμεση παρέμβαση στη νέα υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα της αδυναμίας των λογιστών να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργεί η υιοθέτηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter