Αισιόδοξος ότι η ζήτηση για γάλα παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 40% έως το 2050 εμφανίστηκε ο ιδρυτής και επικεφαλής του Δικτύου Έρευνας για τα Γαλακτοκομικά IFCN, Τόρστεν Χέμε, μιλώντας στην Ολυμπιάδα Γαλακτοκομικών που διοργανώθηκε από το Dairynews.today στην Άγκυρα της Τουρκίας και ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη.

Στην παρουσίασή του, ο Χέμε επεσήμανε πως ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια έως το 2050, ενώ στο ίδιο διάστημα η μέση κατανάλωση κατά κεφαλή εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 19%, και άρα απαιτείται περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη καινοτομία, και φυσικά περισσότερο γάλα. «Πιστεύω πως η ζήτηση για γάλα θα αυξηθεί κατά 40%. Θα χρειαστεί να συμβαδίσουμε με τους ρυθμούς ανάπτυξης, και επίσης αναμένουμε σημαντική αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών και του γάλακτος.

Η γαλακτοβιομηχανία δεν είναι καταστροφική για το κλίμα και μας περιμένει μία χρυσή εποχή», προέβλεψε.

Ο ίδιος παρατήρησε πως, μολονότι καταγράφεται παγκοσμίως μείωση της κατανάλωσης γάλακτος σε πόσιμη μορφή, υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση στην κατανάλωση άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, και ιδιαίτερα τυριών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter