Η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών είναι ο βασικός στόχος της εταιρείας Ευβοϊκή Ζύμη, η οποία συμμετέχει στη φετινή έκθεση Gulfood 2022. Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης, Exports Specialist της εταιρείας, στο FOODReporter, η πορεία των εξαγωγών τα τελευταία 5 χρόνια καταγράφει μια ανοδική πορεία της τάξης του 20% ετησίως . Κύριες αγορές αποτελούν οι χώρες του Κόλπου, το Ισραήλ , η Ιταλία, Αμερική και της Ασίας.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται, παράλληλα, και σε διαδικασία αναζήτησης νέων αγορών. Ετσι, σε περίπου ένα μήνα ξεκινά τη διανομή των προϊόντων της στη Σαουδική Αραβία και έπεται η Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των επενδύσεων, ο κ. Κωνσταντάκης αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης των νέων εγκαταστάσεων, όπου η συνολική τους χωρητικότητα ίσως να ξεπερνάει τα 7000 τ.μ..

Οι γραμμές παραγωγής σε φύλλο ,καταϊφι και σφολιάτα θα διπλασιαστούν και σε κάποιες περιπτώσεις θα τριπλασιαστούν. Αποτελεί ιστορικά την μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας τα τελευταία 30 χρόνια και θα είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα νέα προϊόντα ο κ. Κωνσταντάκης επισημαίνει ότι σε λίγο καιρό, αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα σειρά plant based προϊόντων της εταιρείας με τρία αλμυρά προϊόντα και ένα γλυκό. Ακόμη, θα παρουσιάσει μια νέα πρωτοποριακή πρόταση σε ό,τι αφορά το παγωτό με 5 κωδικούς , έχοντας ως κοινό παρονομαστή το παγωτό με μαστίχα. Ακόμη, η εταιρεία, πρόσφατα ολοκλήρωσε και τέσσερις προτάσεις με φύλλο χωριάτικο για το τηγάνι.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter