Η Danone προχώρησε στη συγκεκριμένη πρόταση εξαγοράς έχοντας ως στόχο τη δημιουργίας μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων με σαφή πολιτική την υποστήριξη της υγιεινής διατροφής.

Το μεγάλο ύψος των εσόδων για τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Jan Bennik, ο οποίος θα εισπράξει 65 εκατ. ευρώ, δεν ήταν το βασικό κίνητρο που τους οδήγησε στη θετική απόφαση για την πρόταση εξαγοράς. Ο Jan Bennik, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως αποτελούσε μέλος της Danone μέχρι το 2002 που ανέλαβε την σημερινή του θέση, θα αποχωρήσει μαζί με τον διευθυντή οικονομικών, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Από τους διεθνείς αναλυτές εκτιμάται πως η απόφαση αυτή της Danone αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου (η μετοχή της υπέστη σημαντικές πιέσεις μετά τη σχετική ανακοίνωση). Παρόλο που όλοι συμφωνούν πως ο ολλανδικός όμιλος βρεφικών τροφών έχει υψηλή αξία, το τίμημα θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Danone Franck Riboud, απαντώντας σε σχετικά σχόλια δήλωσε πως “η τιμή που προσέφερε η Danone για την εξαγορά της Numico αντανακλά την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας και τη θέση της ως μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών του κλάδου βρεφικών τροφών στον κόσμο”.

Να σημειωθεί πως η πρόταση εξαγοράς ήρθε μόλις έξι μέρες μετά την πώληση του τμήματος μπισκότων της Danone στην Kraft Foods.