Πρόστιμο ύψους €742.000 επιβλήθηκε στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών Αίνος ΑΕΒΕ, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστα Σκρέκα.

Η επιβολή του προστίμου αφορά παράβαση του άρθρου 54 του νόμου 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου 2023 έως 30ή Σεπτεμβρίου 2023, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας είναι συνεχής και καθημερινή. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, θα εντείνονται και όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία, θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επικρατήσει η τάξη και η ευνομία σε όλη την αγορά. Η πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι υποχρέωσή μας. Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι η εφαρμογή του νόμου και η στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter