Σε διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις γνωστών αλυσίδων βρίσκεται η ΚΥΨΕΛΗ, ώστε σύντομα να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο μετοχικό της σχήμα από την αποχώρηση της -εξαγορασθείσας από τη ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ. Φέτος η ΚΥΨΕΛΗ εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει τζίρο 207 δισ. δρχ., ο οποίος θα προέλθει από τα 225 καταστήματα των εννέα μελών της.

Σε διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις γνωστών αλυσίδων βρίσκεται η Κυψέλη, ώστε να καλύψει το κενό το οποίο δημιουργήθηκε στο μετοχικό της σχήμα από την αποχώρηση της Πανεμπορικής.

Έχοντας ως στόχο της να διατηρήσει ή και να αυξήσει τα βασικά της μεγέθη, η Κυψέλη ΑΕ το διάστημα αυτό διενεργεί επαφές με την αγορά και, όπως εκτιμάται, σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την αναπλήρωση του κενού που άφησε η Πανεμπορική, μετά την εξαγορά της από τη Βερόπουλος και την αποχώρησή της από την εταιρεία. Σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της Κυψέλης συμμετέχουν εννέα εταιρείες και ειδικότερα οι Σ/Μ Ξυνός Α.Ε., Τρόφιμα Δούκας Α.Ε., Σ/Μ Παπαγεωργίου Α.Ε., Δ. Θανόπουλος Α.Ε., Λιάσκος Α.Ε., Σ/Μ Πειραίον Α.Ε., Αφοί Αγγελίδη & ΣΙΑ Α.Ε, Ξυνός Α.Ε. και η Ατλάντικ Α.Ε., η οποία διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας, δηλαδή το 53%.

Κατά το τρέχον 12μηνο η Κυψέλη υπολογίζεται ότι θα διαμορφώσει τζίρο της τάξης των 207 δισ. δραχμών, ο οποίος θα προέλθει από τα 225 καταστήματα που διαθέτουν τα μέλη της. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι εννέα επιχειρήσεις μέλη της Κυψέλης απασχολούν σήμερα περί τα 5.870 άτομα ως προσωπικό, ενώ διαθέτουν 1.298 ταμιακές μηχανές.

Μέχρι τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η συγχώνευση

Στο μεταξύ, ευλαβικά φαίνεται να τηρείται το πλάνο που έχει καταρτιστεί για τη συγχώνευση των Ατλάντικ με τη Γαληνός Λαουτάρης. Όπως αναφέρεται, έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το νομικό σκέλος της συγχώνευσης, ώστε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προσυπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη λειτουργία του νέου σχήματος. Το διάστημα αυτό διενεργείται η αξιολόγηση των υπό συγχώνευση εταιρειών, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και ο φορολογικός έλεγχος για τη χρήση του 2000. Όπως είναι γνωστό, το management του νέου σχήματος ασκείται από κοινού από τις δύο πλευρές, ενώ το business plan προβλέπει ότι η Ατλάντικ θα επικεντρωθεί στο κομμάτι της λιανικής και η Γαληνός Λαουτάρης στο χονδρεμπόριο και το franchise.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του “σ.σ.”, στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι πωλήσεις της Ατλάντικ τρέχουν με ρυθμό ανόδου 8% και της Γαληνός Λαουτάρης με 11%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ ως συγχωνευμένο σχήμα οι δύο εταιρείες έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους κατά 9%. Στο ποσοστό αυτό πρόκειται να αποτυπωθεί η εξέλιξη των εσόδων του κοινού σχήματος και σε 12μηνη βάση.