Αντίθετη άποψη με τα αναφερόμενα σε ρεπορτάζ του grekretail weekly της 17ης Ιανουαρίου, υπό τον τίτλο «'Αρνηση στο ΥΠΑΝ από το ECR για τις ...συμφωνίες κυρίων», εξέφρασε το ECR, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται ότι στο ECR "ουδέποτε τέθηκε προς συζήτηση, ή συζητήθηκε το θέμα των ανατιμήσεων σε οποιαδήποτε συνεδρίασή του", εφόσον "το ECR απέχει τέτοιων συζητήσεων, γιατί είναι εκτός των ενδιαφερόντων και των σκοπών λειτουργίας του". Στην δική του, πάντως, απάντηση ο συντάκτης μας έχει λόγους να υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες του ρεπορτάζ του "αποτελούν πιστή απόδοση των δηλώσεων κορυφαίου παράγοντα του ECR, χωρίς κανέναν σχολιασμό εκ μέρους μας".

“Ουδέποτε τέθηκε προς συζήτηση, ή συζητήθηκε το θέμα των ανατιμήσεων σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του ECR. Πρέπει να τονιστεί ότι το ECR απέχει τέτοιων συζητήσεων, γιατί είναι εκτός των ενδιαφερόντων και των σκοπών λειτουργίας και δραστηριοποίησής του στην αγορά. Ως εκ τούτου, καμία συζήτηση δεν έγινε, και καμία απόφαση δεν πάρθηκε τόσο από το ΔΣ όσο και από το σύνολο των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που μετέχουν στο ECR.

Τα αναφερόμενα στο παραπάνω άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επίσημη θέση του ECR.

Υπενθυμίζουμε ότι το ECR δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1995 και ότι ο σκοπός του είναι, μέσα από προγράμματα και ενέργειες, να προσεγγίζει θέματα και να προτείνει λύσεις που αφορούν στη βελτίωση της οργάνωσης και του προγραμματισμού των επιχειρήσεων τόσο της βιομηχανίας όσο και του λιανεμπορίου, με στόχο να επικεντρώνονται στον τελικό καταναλωτή και τις ανάγκες του, προσφέροντάς του, μέσα από προσεγμένους χώρους, προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε μεγάλη ποικιλία και με συμφέρουσες τιμές. Στο πνεύμα, λοιπόν, της βελτίωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της αλυσίδας ζήτησης και μόνο κινούνται όλα τα θέματα που απασχολούν το ECR».

Η απάντηση του συντάκτη μας

“Πληροφορούμε τους αναγνώστες μας ότι όλα όσα αναφέρονται στο επίμαχο ρεπορτάζ στηρίχθηκαν σε επικοινωνία του συντάκτη του με κορυφαίο παράγοντα του ECR, που τυγχάνει να είναι από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της αγοράς. Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αποτελούν πιστή απόδοση των δηλώσεών του, χωρίς κανέναν σχολιασμό εκ μέρους μας. Ο συνομιλητής μας -προφανώς εκ παραδρομής- μας δήλωσε ότι τα περί ανατιμήσεων συζητήθηκαν “στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης του ECR που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους”, ενώ το ορθό είναι ότι η συζήτηση έγινε μεν, αλλά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι το ECR μάλλον πρέπει να επανεξετάσει την επικοινωνιακή πολιτική του και -το σημαντικότερο- να αναλαμβάνει την ευθύνη για δηλώσεις, σχόλια ή αναφορές των μελών της διοίκησής του”.