Με παρουσία μεγαλύτερη των 60 ετών στην ελληνική αγορά, η μάρκα Proderm απολαμβάνει από τους καταναλωτές αναγνωρισιμότητα και πιστότητα όσο λίγες μάρκες του ελληνικού λιανεμπορίου. Η Proderm λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1951 και είναι µία από τις πρώτες µάρκες που προσέφεραν προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του µωρού και του παιδιού. Γι’ αυτό και μετεξελίχθηκε σε πιστό «σύμμαχο» των ελληνίδων μητέρων στη φροντίδα των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να έχει κατακτήσει υψηλά μερίδια στην αγορά προϊόντων βρεφικής περιποίησης.

H φράση άλλωστε που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τη μάρκα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της διαφημιστικής της καμπάνιας, το «Στοργή και Προδέρμ » είναι εξαιρετικά διαδεδοµένη και χρησιµοποιείται ευρέως, φανερώνοντας την αναγνωρισιµότητα της µάρκας.

Σε όλη αυτήν τη µακροχρόνια πορεία της, η Proderm µένει πιστή στις αξίες της και µε προσήλωση συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικά βρεφικά και παιδικά προϊόντα. Παράλληλα, από το λανσάρισμά της μέχρι σήμερα, η Proderm πρωτοπορεί διαρκώς, μελετά τις ανάγκες της μητέρας και σχεδιάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στα προϊόντα βρεφικής περιποίησης, η Proderm προχώρησε το 1997 σε μια σημαντική καινοτομία, με την είσοδό της στην αγορά των βρεφικών απορρυπαντικών. Η σειρά συμπληρώθηκε στη συνέχεια με το λανσάρισμα του απορρυπαντικού πιάτων για παιδικά σκεύη. Με το λανσάρισμα αυτών των προϊόντων η Proderm κατάφερε να γίνει η μοναδική μάρκα στην ελληνική αγορά που προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων βρεφικής περιποίησης.

Παράλληλα, το 2009 η Proderm επαναλανσάρισε την παιδική σειρά σαμπουάν και αφρόλουτρων και εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη Disney, κατακτώντας σημαντικά μερίδια και αλλάζοντας σημαντικά τις ισορροπίες στις συγκεκριμένες υποκατηγορίες.

Τα μερίδια της Proderm
Η Proderm έχει πολύ ισχυρή παρουσία σε όποια κατηγορία δραστηριοποιείται. Εκείνο που διαφοροποιεί την Proderm από τις ανταγωνιστικές μάρκες είναι η γκάμα της: παρότι δραστηριοποιείται σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες βρεφικής και παιδικής περιποίησης, εντούτοις το κωδικολόγιό της είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα της κατηγορίας της.

Και αυτό γιατί η Proderm φιλοδοξεί να έχει ένα στοχευμένο και ξεκάθαρο κωδικολόγιο το οποίο καλύπτει πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, χωρίς να δημιουργεί σύγχυση στη μητέρα – καταναλώτρια μπροστά στο ράφι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και υψηλά μερίδια ανά κωδικό και κατά συνέπεια, πολύ καλή απόδοση ανά τμ στο κατάστημα αλλά και ταυτόχρονα ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της καταναλώτριας.

Σε ό,τι αφορά τη βρεφική περιποίηση, η μάρκα είναι ηγέτης με κωδικούς ιδιαίτερα ταχυκίνητους. Η μάρκα δραστηριοποιείται σε πέντε βασικές κατηγορίες:
Στα αφρόλουτρα, στα σαμπουάν, στα προϊόντα περιποίησης (που περιλαμβάνουν τις λοσιόν, τις κρέμες συγκαμάτων, τις πούδρες, τα λάδια και τα σαπούνια) στα αντηλιακά και στα απορρυπαντικά. Οι πιο σημαντικές από τις κατηγορίες δραστηριοποίησης είναι αυτές των σαμπουάν και των αφρόλουτρων. Εκείνο που επηρεάζει δραστικά τη συγκεκριμένη αγορά είναι ο ρυθμός γεννήσεων ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί.

Τα private labels έχουν περιορισμένη παρουσία στην αγορά αυτή και το μερίδιό τους στις επιμέρους υποκατηγορίες δεν ξεπερνά το 4%.

Γκάμα προϊόντων
Η Proderm έχει παρουσία σε όλα τα τμήματα της αγοράς της βρεφικής και παιδικής περιποίησης με στόχο να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Τα προϊόντα υποβάλλονται σε ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα που προσφέρεται στον καταναλωτή. Συγκεκριμένα τα βρεφικά σαμπουάν και αφρόλουτρα είναι υποαλλεργικά, δερματολογικά ελεγμένα, με ουδέτερο pH για το δέρμα και χωρίς parabens. Παράλληλα, τα βρεφικά σαμπουάν και αφρόλουτρα Proderm έχουν σήμανση ηλικίας προκειμένου να διευκολύνουν τις μητέρες να επιλέξουν το κατάλληλο προϊόν σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο κομμάτι των σαμπουάν η μάρκα δραστηριοποιείται με τους παρακάτω κωδικούς:
• Βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο Νο1 για ηλικίες από 0 έως 12 μηνών (σε συσκευασίες 300 ml & 500 ml)
• Βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο Νο2 για ηλικίες από 1 έως 3 ετών (σε συσκευασίες 300 ml & 500 ml)
• Βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο Natural Care Νο2 για ηλικίες από 1 έως 3 ετών με φυσικά εκχυλίσματα (σε συσκευασίες 300 ml & 500 ml). Η σύνθεσή τους αποτελείται από φυσικά εκχυλίσματα καλέντουλας, αλόης και αμυγδαλέλαιου, γνωστά για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές τους ιδιότητες περιποιούνται τη βρεφική επιδερμίδα και χάρη στα συστατικά τους, συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας του δέρματος
• Βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο Sleep Easy Νο2 για ηλικίες από 1 έως 3 ετών (σε συσκευασίες 200 ml & 400 ml). Η σύνθεσή του με εκχυλίσματα λεβάντας, γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες, προετοιμάζει το παιδί για έναν ήσυχο ύπνο
• Παιδικά σαμπουάν για ηλικίες 3+ ετών (3 κωδικοί: Regular Hair, Easy Combing, Shiny Hair)
• Παιδικά σαμπουάν Disney για ηλικίες 3+ ετών (Fairies, Princesses, Cars, Toy Story).

Στο κομμάτι των αφρόλουτρων η μάρκα δραστηριοποιείται με τους εξής κωδικούς:
• Παιδικά αφρόλουτρα για ηλικίες 3+ ετών (4 κωδικοί: Χαμομήλι, Ροδάκινο, Βατόμουρο, Sleep Easy)
• Παιδικά αφρόλουτρα Disney για ηλικίες 3+ ετών (Fairies, Princesses, Cars, Toy Story).

Στο κομμάτι της βρεφικής περιποίησης ανήκουν τα παρακάτω προϊόντα:
• Κρέμες συγκαμάτων, ενυδατική κρέμα, μωρομάντηλα, βρεφικό σαπούνι, βρεφικά λάδια, παιδική κολόνια, πούδρα.

Η Proderm επίσης έχει δημιουργήσει μια αντηλιακή σειρά για την προστασία της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας από τις ακτίνες του ηλίου. Στη σειρά αυτή υπάρχουν:
• Αντηλιακά γαλακτώματα με SPF 30 και 50 (200 ml) και
• Αντηλιακές κρέμες με SPF 30 και 50 (75 ml).

Πολύ σημαντική επίσης είναι η παρουσία της Proderm στην κατηγορία των απορρυπαντικών. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα παρακάτω προϊόντα:
• Σκόνη πλυντηρίου (2500 gr και 1000 gr)
• Υγρό Απορρυπαντικό (2800 ml και 1250 ml). Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου Proderm περιέχουν σαπούνι και προσφέρουν αποτελεσματική καθαριότητα.
• Μαλακτικό ρούχων (2000 ml και 1000 ml). Τα μαλακτικά ρούχων Proderm, έχουν απαλή σύνθεση και είναι δερματολογικά ελεγμένα για ακόμα μεγαλύτερη προστασία
• Υγρό πιάτων (500 ml). Το υγρό πιάτων Proderm είναι ειδικά μελετημένο για τα βρεφικά σκεύη. Είναι χαμηλού αφρισμού προκειμένου να ξεπλένεται εύκολα και να μην αφήνει κατάλοιπα, ενώ περιέχει πράσινο σαπούνι.

Υποστήριξη της μάρκας στο ράφι
Η υποστήριξη της μάρκας στο ράφι είναι στοχευμένη και συνεχής. H Proderm υποστηρίζεται με ανταγωνιστικά πακέτα, προσφορές και κουπόνια ενώ ο καταναλωτής ενημερώνεται για τα προϊόντα μέσω προωηθητριών και ενημερωτικών φυλλαδίων. Επίσης η Proderm συμμετέχει σε φυλλάδια και ενέργειες πελατών ενώ ενισχύει την εικόνα της και την ορατότητά της στα καταστήματα με τη δημιουργία δεύτερων σημείων πώλησης μέσω stand και προβολών.

Η μάρκα με τη μακροχρόνια παρουσία της και την προσήλωσή της στην ποιότητα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση της μητέρας. Με αυτήν την κληρονομιά η Proderm σχεδιάζει την επόμενη μέρα έχοντας πάντα σαν στόχο τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μωρού αλλά και του παιδιού, για εξειδικευμένη φροντίδα της επιδερμίδας τους.

Εκτός από τη διαρκή έμφαση στην ποιότητα η Proderm αναπτύσσει προϊόντα λαμβάνοντας υπόψη της τον σύγχρονο τρόπο ζωής της σύγχρονης μητέρας και τις ανάγκες της για σωστή περιποίηση του μωρού της, ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου.

Info
Ελαΐς-Unilever Hellas ΑΕ

Ανώνυμη Εταιρεία Απορρυπαντικών, Καλλυντικών, Τροφίμων
Διευθύνων Σύμβουλος: Σπύρος Δεσύλλας
Διεύθυνση: Χειμάρρας 8
Τηλ.: 210 6304500, Fax: 210 6304501
Site: www.unilever.gr.