Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης συνεργάστηκαν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης, το οποίο απευθύνθηκε στους συνεργαζόμενους παραγωγούς της εταιρείας, με στόχο την ανάπτυξη των τεχνικών τους δεξιοτήτων, σχετικά με επίκαιρες θεματικές του κλάδου της αγροδιατροφής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε σειρά πρακτικών εκπαιδεύσεων με θέμα την αναγεννητική γεωργία, τη νέα ΚΑΠ και την κλιματική αλλαγή.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2024 στις κύριες καλλιεργητικές περιοχές της Μπάρμπα Στάθης. Οι θεματικές των εκπαιδεύσεων διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Αναγεννητική γεωργία, χρήση προϊόντων ειδικής θρέψης, αναγεννητικές και βιολογικές γεωργικές πρακτικές
  • Παρουσίαση του μοντέλου δικαιωμάτων και οικολογικών σχημάτων της Νέας ΚΑΠ 2023-2027, εστιάζοντας στα «Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης», τη συμβολαιακή γεωργία ομάδων παραγωγών, τις οικονομικές ενισχύσεις και το στρατηγικό σχέδιογια τις καλλιέργειες των παραγωγών της
  • Κλιματική αλλαγή και γεωργία, τεχνολογίες προσαρμογής και μετριασμού των αρνητικών συνεπειών καθώς και γεωργία άνθρακα.

Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter