Σε εξέλιξη σύμφωνη με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα βρίσκεται το έργο της ενοποίησης των αλυσίδων My market και Αφοί Βερόπουλοι, μετά από την εξαγορά της τελευταίας από τη Metro τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Metro, πρόκειται για πολυδιάστατο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, που περιλαμβάνει αλλαγές στις επωνυμίες των καταστημάτων, την εσωτερική τους διακόσμηση και τη σήμανση, αλλά και αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μηχανογραφικών συστημάτων, όπως και την εκπαίδευση του συνόλου των εργαζομένων, σύμφωνα με τις αρχές της εταιρείας.

Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο έχει αλλάξει η επωνυμία (από Αφοί Βερόπουλοι σε My Market) και η εσωτερική σήμανση σε 82 καταστήματα σε όλη τη χώρα, ενώ σε 29 καταστήματα έχει πραγματοποιηθεί σημαντική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι στη διάρκεια του έτους εγκαινιάστηκαν τρία νέα My market σε Χαλάνδρι, Ανάβυσσο και Μέγαρα και δημοσιοποιήθηκε η απόκτηση νέου Κέντρου Διανομής της στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναγγέλλεται ότι ως τα τέλη του 2016 θα εγκαινιαστούν ως My Market συνολικά 60 ανακαινισμένα καταστήματα πρώην Αφοί Βερόπουλοι σε όλη την Ελλάδα.

Οι ταμπέλες με το σήμα της Αφοί Βερόπουλοι θα έχουν κατέβει απ’ όλα τα καταστήματα του δικτύου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Για την ολοκλήρωση του έργου της πλήρους ενσωμάτωσής τους στο δίκτυο My Market θα επενδυθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ έως το 2018. Πλέον το δίκτυο λιανικής της Metro αριθμεί περισσότερα από 230 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί περίπου 9.200 εργαζόμενους.