«Πρεμιέρα» για την Aldi και τα 7 πρώτα καταστήματά της στην Ελλάδα την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου. Τα πρώτα σημεία πώλησης βρίσκονται όλα στη Βόρεια Ελλάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι εγκατεστημένα στη Θεσσαλονίκη (Σταυρούπολη και Καλαμαριά), ένα στην Ασπροβάλτα, ένα στα Γιαννιτσά και τα υπόλοιπα τρία σε έτερες περιοχές της Μακεδονίας-Θράκης.

Η τροφοδοσία των καταστημάτων αυτών θα γίνεται αρχικά από το εξαγορασθέν και πρόσφατα ανακαινισμένο logistics center της Aldi στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στους ‘Ελληνες προμηθευτές της αλυσίδας. ‘Ηδη η Aldi έχει ξεκινήσει την ανέγερση ενός ολοκαινούργιου logistics center, επίσης στη ΒΙΠΕ της συμπρωτεύουσας, κόστους επένδυσης 85 εκατ. ευρώ και καλυμμένης επιφάνειας 54.000 τμ. Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν 5 logistics centers της αλυσίδας ανάλογου μεγέθους με αυτό της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν και άλλα καταστήματα Aldi, τα οποία όμως δεν θα υπερβούν συνολικά τα 20. Μεταξύ αυτών, αναμένονται και τα πρώτα Aldi στην Αττική. Θυμίζουμε, πάντως, ότι ο αρχικός σχεδιασμός της αλυσίδας προέβλεπε την έναρξη της λειτουργίας 30-40 καταστημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στους προμηθευτές private label προϊόντων για την Aldi περιλαμβάνονται ορισμένες σημαντικές φίρμες της ελληνικής βιομηχανίας, οι οποίες όμως, τουλάχιστον σε κάποιον βαθμό, δεν είναι συνεργάτες της Lidl. Μεταξύ των Ελλήνων προμηθευτών τής Aldi είναι οι εταιρείες Κάλας, Καλλιμάνης (κατεψυγμένα αλιεύματα), Νίκας, Ζλάτης (κρεατικά-αλλαντικά), Κατσέλης, Elbisco, Agrifreda (φρέσκες σαλάτες), Alfa (ζύμες), Natura (εμφιαλωμένο νερό), «Αγνό-Κολιός», «Μέλισσα» (ζυμαρικά), «Κρήτης Γη» κά.

Μία από τις καινοτομίες της Aldi είναι ότι θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ private label και επώνυμων προϊόντων, προσπαθώντας να απαντήσει στο όποιο πλεονέκτημα της Lidl (η οποία φιλοξενεί και επώνυμα προϊόντα στα ράφια της), με την αναγραφή επί των συσκευασιών στα περισσότερα προϊόντα της του ονόματος της ελληνικής βιομηχανίας που το παρήγε για λογαριασμό της.