Η Α-Β Βασιλόπουλος τιμήθηκε με χρυσό Effie στην κατηγορία Green κατά την τελετή απονομής των Effies Hellas, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου στο Θέατρο Παλλάς.

Η Spot Thompson που διαχειρίζεται τον διαφημιστικό λογαριασμό της Α-Β, κατέθεσε για λογαριασμό της υποψηφιότητα και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Green Effie» για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με την ανταποδοτική ενέργεια ανακύκλωσης. Με μότο «για να μην γίνουν τα σκουπίδια η πολιτιστική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές», η Α-Β προέτρεπε το κοινό της να ανακυκλώσει τις συσκευασίες του στα συστήματα ανακύκλωσης Α-Β.

Tα βραβεία Effie αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στον χώρο του marketing και της επικοινωνίας παγκοσμίως και έχουν αναγνωριστεί ως τα μοναδικά βραβεία αποτίμησης της αποτελεσματικότητας μιας καμπάνιας. H ειδική κατηγορία Green Εffie, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, επιβραβεύει τη στρατηγική σκέψη, τη δημιουργική έκφραση και τα αποτελέσματα σε σχέση με τους προκαθορισμένους στόχους μιας ενέργειας προώθησης της συλλογικής οικολογικής συνείδησης.