Το πρώτο της κατάστημα που διαθέτει πιστοποίηση για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος εγκαινίασε η Spar στη Βιέννη, παρουσία 1.000 ατόμων.

[Αυστρία] Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες αιχμής, όπως ο φωτισμός με led, που οδηγούν σε μείωση των αναγκών του σε ενέργεια κατά 50% σε σχέση με ένα παραδοσιακό κατάστημα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 50 τόνους CO2 σε ετήσια βάση. Επιπλέον, το κατάστημα διαθέτει φορτιστή για αυτοκίνητα που λειτουργούν σε ηλεκτρική ενέργεια, η χρήση του οποίου παρέχεται δωρεάν στους πελάτες. Από τα διεθνή μέσα σημειώνεται ως σημαντικότερο στοιχείο του νέου concept το γεγονός ότι στον περιβάλλοντα χώρο, όπου κυριαρχούσε το τσιμέντο, έχει δημιουργηθεί πλέον μια όαση πρασίνου.

Το κτήριο πήρε το χρυσό βραβείο για τη συγκεκριμένη επένδυση από την αυστριακή ένωση των επιχειρήσεων αειφόρων κατασκευών (OGNI) και εφαρμόζουν πρακτικές αειφορίας. Το ίδιο βραβείο, που πιστοποιεί τα «πράσινα» χαρακτηριστικά του κτιρίου, δόθηκε και σε ένα ακόμη κατάστημα της Spar, που εγκαινιάστηκε την ίδια περίοδο στην αυστριακή πόλη Murau. Οι «πράσινες» εφαρμογές των δύο καταστημάτων έχουν ήδη υλοποιηθεί αποσπασματικά στα παραδοσιακά σούπερ μάρκετ της αλυσίδας.