Στις 2 Δεκεμβρίου ο όμιλος Μασούτη εγκαινίασε το δεύτερο «πράσινο» Μασούτης, στη Λάρισα (το πρώτο εδρεύει στη Χλόη Καστοριάς), παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συνεργατών, στελεχών του και πλήθους κόσμου.

Το κατάστημα βρίσκεται στο 8ο χλμ Π.Ε.Ο. Λάρισας-Αθηνών (περιοχή Νίκαια), στο εμπορικό κέντρο Forum Νίκαια. Για την κατασκευή του έγιναν εφαρμογές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, με ειδικές μονώσεις και φωτοσωλήνες, ενώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ψυγείων του χρησιμοποιείται το σύστημα multisystem inverterν, τεχνολογία e-cube και σύστημα hot gas. Το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του είναι νέας ενεργειακής κλάσης και χρησιμοποιούνται λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Το κατάστημα διαθέτει σακούλες 100% διασπώμενες και σακούλες πολλαπλών χρήσεων ή ανακυκλώσιμες χάρτινες, ενώ τα καρότσια και τα καλάθια του είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμες πλαστικές φιάλες, όπως άλλωστε και τα πάσης φύσεως έντυπα που χρησιμοποιεί από ανακυκλώσιμο χαρτί. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιών οράσεως και ηλίου, μαγειρικού λαδιού, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών. Σημειώνεται ότι το πράσινο Μασούτης προσφέρει μεγάλη ποικιλία βιολογικών και φυτικών προϊόντων, οικολογικά προϊόντα καθαρισμού καθώς και φυσικά προϊόντα από μαστίχα.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του ο όμιλος παρέδωσε επιταγή αξίας 15.000 ευρώ στη Μ.Κ.Ο. Αρκτούρος για την ενίσχυση του έργου της.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο όμιλος εγκαινίασε το τέταρτο και τελευταίο κατάστημά του για το 2010 στο κέντρο των Γιαννιτσών (οδός Μπάφρας 6 και Μαδύτου). Εξάλλου, στις 14 Ιανουαρίου εγκαινίασε τη λειτουργία υπό τη διεύθυνσή του των εννέα Ατλάντικ, που πέρασαν στα χέρια του -έξι στην Ήπειρο (Ιωάννινα 3, Πρέβεζα 2, Άρτα 1) και τριών σε Νάουσα, Βόλο και Λάρισα-, έχοντας εξασφαλίσει τη συνέχεια της εργασίας του προσωπικού τους και την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων του.

Σήμερα ο όμιλος Μασούτης απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζομένους, καλύπτοντας με 202 καταστήματα λιανικής και 17 cash & carry όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τώρα και της Ηπείρου.