Το πράσινο φως από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας πήρε η συμφωνία εξαγοράς της United Milk, θυγατρικής εταιρίας της Δέλτα στη Βουλγαρία, από την Tyrbul, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας που διενήργησε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη της συναλλαγής στον ανταγωνισμό είναι μεγαλύτερα από τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις, καθώς η συμφωνία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της δομής της αγοράς και υψηλότερη ικανοποίηση των καταναλωτών, χάρη στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις της Tyrbul σε νέες τεχνολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία πώλησης του 100% της United Milk στην Tyrbul γνωστοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με κοινή ανακοίνωση από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία και τη Δέλτα, χωρίς να αποκαλυφθεί το αντίτιμο της εξαγοράς. Η United Milk αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονος χώρας, με κύρια παρουσία στο γάλα και στο γιαούρτι. Το 2021, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 52,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter