Η Praktiker Hellas βραβεύθηκε για το εργασιακό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει με βάση την αξιολόγηση που πραγματοποίησε στην Ελλάδα το διεθνές Ινστιτούτο Great Place to Work, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ALBA Graduate Business School. Eίναι σημαντικό ότι στη λίστα των 20 επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα το 2008, συγκαταλέγεται για πρώτη φορά εταιρεία του οργανωμένου λιανεμπορίου, μεγέθους άνω των 250 ατόμων, και καταλαμβάνει τη 10η θέση .

«Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για την Praktiker στην Ελλάδα. Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επειδή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας να δημιουργήσουμε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον σε έναν κλάδο ιδιαίτερα απαιτητικό, όπως το λιανεμπόριο. Οι άνθρωποί μας, άλλωστε, είναι η κινητήριος δύναμή μας, και σε αυτούς κυρίως οφείλεται η επιτυχημένη πορεία και ανάπτυξη της Praktiker στην Ελλάδα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Praktiker Hellas, κ. Ιωάννης Σελαλμαζίδης.

‘Οπως δηλώνεται από την εταιρεία, η Praktiker εφαρμόζει “πολιτική ανοικτής πόρτας” ενθαρρύνοντας τον διάλογο ως μέσο επικοινωνίας της διοίκησης της εταιρείας με τους εργαζόμενους. Παράλληλα, στις πρωτοποριακές ενέργειες της Praktiker στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού συγκαταλέγονται: η χρηματοδότηση μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών εργαζομένων, η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η οικονομική επιβράβευση εργαζομένων στο πλαίσιο του προγράμματος «βελτιωτικών προτάσεων», η οικονομική επιβράβευση παιδιών εργαζομένων που διακρίνονται στις σπουδές τους, η ασφάλεια υγείας , η εκπτωτική κάρτα για τους εργαζόμενους, δωροεπιταγές εορτών Χριστουγέννων, γάμου κλπ, εκπτώσεις για θέατρα και προνομιακές τιμές μόνο για τους εργαζόμενους της Praktiker για ταξιδιωτικές υπηρεσίες και κινητή τηλεφωνία, κληρώσεις δωρεάν ταξιδιών και εκδρομών.

“Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα προσπάθειάς μας στα θέματα διοίκησης των ανθρώπων μας, αλλά, κυρίως, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε προς την ίδια ανθρωποκεντρική κατεύθυνση. Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας στο λιανεμπόριο, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι περίπου 1.600 εργαζόμενοι της εταιρείας», τόνισε η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Praktiker Hellas, κα Βασιλεία Μοσχονά.

Η αξιολόγηση της πολιτικής και των πρακτικών των εταιρειών που συμμετείχαν, σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, έγινε με την αποστολή ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα εργαζομένων. Από την Praktiker κλήθηκαν να απαντήσουν 250 εργαζόμενοι από τα καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία.