Στην κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής αλκοολούχων ποτών στην έδρα της, στο Πλω-μάρι της Λέσβου, προχωρά η ποτοποιία Βαρβαγιάννη, μετά την ένταξη του επενδυτικού της προγράμματος στον αναπτυξιακό νόμο, με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος 1,01 εκατ. ευρώ. Με την εν λόγω επένδυση η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στο-χεύει στον διπλασιασμό της ικανότητας παραγωγής, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση εντός και εκτός συνόρων.

Η επενδυτική αυτή δραστηριότητα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ποτοποιία Βαρβα-γιάννη, ενισχύοντας την θέση της στον κλάδο. Σημειώνεται ότι ο τζίρος της εταιρείας για το 2023 ήταν 5 εκατ. ευρώ, ενώ τους πρώτους μήνες του 2024 «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 10% σε αξία.

«Με τη σύγχρονη υποδομή και την αυξημένη παραγωγική ικανότητα το Ούζο Βαρβαγιάννη θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και να επιδιώξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρώντας τις τιμές του σε προσιτά επίπεδα χωρίς να έχει προβεί σε νέες ανατιμήσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter