Η Ποτοποιία Σαμαρά είναι γνωστή για το παραδοσιακό της ούζο Μυτιλήνης, το οποίο παράγει από το 1896. Όμως εδώ και δύο χρόνια έχει ρίξει στην αγορά ένα διαφορετικό προϊόν που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία.

Πρόκειται για το Κalesma, ένα λικέρ cherry με 24% αλκοόλ και κανέλα, γαρύφαλλο και άλλα μπαχαρικά, το οποίο παρουσίασε η Ποτοποιία Σαμαρά στην έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα.

Όπως μας εξήγησαν από την εταιρεία, «αυτό το λικέρ το είχαν στη Μυτιλήνη οι παλιές κυρίες και κερνούσαν στα σπίτια τις γιορτές, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, είναι παραδοσιακή συνταγή. Αυτό είχε ξεχαστεί και είχε αρχίσει να εξαφανίζεται, και προσπαθήσαμε εμείς να κάνουμε μια αναβίωση, έτσι για να το ξαναθυμηθούμε, και όντως ο κόσμος το θέλει πάρα πολύ, στη Μυτιλήνη φεύγει πάρα πολύ».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter