Με την εξαγορά δύο καταστημάτων της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της νοτιοανατολικής Αττικής, Γέγος, μπαίνει με φόρα στο 2023 η Μασούτης.

Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα αποκτά τα δύο σούπερ μάρκετ που διατηρούσε η Γέγος σε μισθωμένα ακίνητα, ένα στην Κερατέα και ένα στην Αργυρούπολη. Οι οριστικές υπογραφές για το deal έπεσαν τελικά το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023, σε πολύ θετικό κλίμα. Ειδικά το κατάστημα της Αργυρούπολης θεωρείται από την αγορά του λιανεμπορίου ότι βρίσκεται σε θέση – «φιλέτο» (Εθνάρχου Μακαρίου 54) και με κίνητρο αυτό, ενεπλάκησαν στις προτάσεις εξαγοράς περισσότερες από τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ μόλις έγινε γνωστό ότι η οικογένεια Γέγου πουλάει, όμως από τη Γέγος είχαν προκαταβολικά πάρει την απόφαση να πουλήσουν την επιχείρηση στην Αργυρούπολη ως «πακέτο» με εκείνη στην Κερατέα (Λεωφόρος Αθηνών 5).

Η ταμπέλα, η «οικογενειακή» σκυτάλη και το ζήτημα με το διοικητικό προσωπικό
Αυτή τη φορά, δεν τέθηκε ζήτημα για την ταμπέλα του σούπερ μάρκετ στη Μασούτης, όπως έγινε στην περίπτωση εξαγοράς των τεσσάρων καταστημάτων της Γέγος από τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης. Τα καταστήματα Σκλαβενίτης σε ιδιόκτητα ακίνητα της Γέγος θα λειτουργήσουν με κοινή ταμπέλα «Γέγος – Σκλαβενίτης» από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και με το ίδιο προσωπικό.

Τα δύο εναπομείναντα καταστήματα της Γέγος σε Αργυρούπολη και Κερατέα θα λειτουργήσουν υπό την ταμπέλα της Μασούτης την 1η Φεβρουαρίου.

Μία αλυσίδα κατέληξε σε δύο διαφορετικές.

Ενημερωτικό σημείωμα στο κατάστημα της Αργυρούπολης

Πρώτο μέλημα των μετόχων της Γέγος, όπως εξηγούν στο FOODReporter πηγές από την οικογένεια, ήταν να βρεθεί λύση με το προσωπικό των καταστημάτων και η διάδοχη κατάσταση να δεσμευτεί με κάποιο τρόπο ότι θα το διατηρήσει. Κατά μία έννοια, αυτές οι εξασφαλίσεις ήταν και που καθυστέρησαν τις διαπραγματεύσεις και την οριστική συμφωνία για τα δύο τελευταία καταστήματα.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές από τη Γέγος τονίζουν χαρακτηριστικά: «Είμαστε χαρούμενοι που όλα τα σημεία της Γέγος πέρασαν από μία παραδοσιακά οικογενειακή επιχείρηση σε δύο άλλες επίσης οικογενειακές επιχειρήσεις, τέσσερα στον Σκλαβενίτη και δύο στον Μασούτη».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter