Μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες τοπικές αγορές αποτελεί το νησί της Κέρκυρας για τη Μασούτης. Την περασμένη Παρασκευή εγκαινίασε το ανανεωμένο της κατάστημα περιφερειακά της πόλης, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λευκίμμης – Κέρκυρας, κατάστημα εμβαδού 1.600 τ.μ., με αποθηκευτικό χώρο. Η Μασούτης αποτελεί την αλυσίδα με τα περισσότερα καταστήματα στο νησί, μετά την εξαγορά των τοπικών αλυσίδων Γαλαξίας ΑΕ και Μαρκάτο ΑΕ.

Η Μασούτης υπολογίζει πολύ στη δυναμική του τουρισμού που το καλοκαίρι «βουλιάζει» το νησί. Η Μασούτης ενδιαφέρεται ζωηρά σε εμπορικό επίπεδο για το σύνολο των Επτανήσων και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει σε νέο κατάστημα και στη Λευκάδα, που να είναι ιδιόκτητο.

Ποιο κατάστημα της Κέρκυρας κάνει τον μεγαλύτερο τζίρο
Στην Κέρκυρα, ακριβώς απέναντι από το πρόσφατα εγκαινιασμένο κατάστημα, η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ αγόρασε το οικόπεδο για να αναγείρει ολοκαίνουριο Μασούτης Cash & Carry. Η χονδρική πώληση καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο στο νησί, δεδομένου του μεγάλου όγκου τουρισμού που εγγυάται τη λειτουργία αντίστοιχα μεγάλου όγκου σημείων εστίασης. Ωστόσο, πηγές της Μασούτης αποκάλυψαν ότι το σούπερ μάρκετ με τον μεγαλύτερο τζίρο μέχρι τώρα σε όλη την Κέρκυρα είναι ένα πολύ μικρό σε έκταση κατάστημα, το οποίο όμως βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης, μέσα στα καντούνιά της, πολύ κοντά στην πλατεία Σπιανάδα.

Ο τζίρος της Μασούτης από τα καταστήματα στο νησί της Κέρκυρας ανέρχεται περίπου στο 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας, κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ σε απόλυτη τιμή πωλήσεων. Στην Κέρκυρα, η Μασούτης απασχολεί 314 εργαζόμενους (230 γυναίκες, 84 άνδρες).

Η περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας
Μέσω της Γαλαξίας ΑΕ, η Μασούτης εισέρχεται και στον κλάδο της απόκτησης, οικοδόμησης, εκμετάλλευσης, διαχείρισης, ανάπτυξης και πώλησης ακινήτων, οικιστικών και μη οικιστικών. Η Γαλαξίας ΑΕ διατηρήθηκε ενεργή, επειδή η Μασούτης, με 100 ακίνητα αξίας άνω των 250 εκατ. ευρώ στη διάθεσή της, επιθυμούσε να έχει δική της εταιρεία ακινήτων. Άλλωστε, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού, η εταιρεία σχεδιάζει υπεκμίσθωση χώρων των Grand Μασούτης ακόμη και σε εταιρείες μη τροφίμων.

Η Μασούτης αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 10% και πρόβλεψη για το κλείσιμο του τρέχοντος έτους ως «οριακά θετική, τη στιγμή που η αγορά αναμένεται να καταγράψει αρνητικό πρόσημο».

Το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης της αλυσίδας για την υπόλοιπη χρονιά
Το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ για το 2024 περιλαμβάνει νέα καταστήματα σε Τρεις Γέφυρες, Νέα Σμύρνη και Χαλκίδα. Το σύνθετο project στις Τρεις Γέφυρες αναμένεται να εγκαινιαστεί πριν ή μετά τα φετινά Χριστούγεννα και το κατάστημα της Χαλκίδας αναμένεται να ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο 2024.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter