Engel Hellas ονομάζεται η νέα εταιρεία που δημιούργησε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής Ten Brinke Hellas, Φώτης Γιόφτσιος, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδό του στον τομέα των αλκοολούχων ποτών.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, με έδρα το Χαλάνδρι, θα δραστηριοποιηθεί στο χονδρεμπόριο μπύρας και εισαγόμενων ποτών και είναι 100% θυγατρική της Vililo ΑΕ, την οποία ελέγχει ο κ. Γιόφτσιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεοσύστατη εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με μεγάλες αλυσίδες για συνεργασίες με στόχο την τοποθέτηση των προϊόντων που εισάγει, και δεν είναι άλλα από τις μπύρες της γερμανικής ζυθοποιίας Engel, όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά της.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προσωπικό εγχείρημα του Φώτη Γιόφτσιου, που δε σχετίζεται με την Ten Brinke.
Την εισαγωγή των ζύθων της Engel στην Ελλάδα έχει αναλάβει από το 2020 η Feinkosta Hellas, θυγατρική της Feinkosta, μίας εταιρείας που ιδρύθηκε το 1990 από Έλληνες και δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά, εισάγοντας εκεί ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Σκοπός της Feinkosta Hellas είναι να ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή, εισάγοντας και διακινώντας γερμανικά προϊόντα στην ελληνική και στην κυπριακή αγορά. Επικεφαλής της Feinkosta είναι ο αδελφός του Φ. Γιόφτσιου, Κωνσταντίνος, ενώ στην ελληνική θυγατρική συμμετέχει και ο Πέτρος Γεωργίου, που έχει οριστεί ως ο διαχειριστής της Engel Hellas. Πάντως, σήμερα η συγκεκριμένη μπύρα δε φαίνεται να έχει αξιόλογη παρουσία στην ελληνική αγορά, καθώς δεν είναι διαθέσιμη σε κάποιο από τα μεγάλα κανάλια διανομής.

Ποια είναι η ζυθοποιία Engel
Η Engel είναι μία ζυθοποιία μεσαίας παραγωγής που δραστηριοποιείται από το 1738, διατηρώντας την παλιά αυθεντική συνταγή της χειροποίητης βαυαρικής μπύρας και απέχοντας συνειδητά από τη βιομηχανοποίηση.

Η μπύρα Engel αριθμεί πάνω από 20 είδη ετικέτας στις κατηγορίες Traditional, keller (Lager), Special, Wheat (Weiss), Strong (Bock), Bio & Bio- Alcohol Free. Διαθέτει επίσης στο χαρτοφυλάκιό της μη αλκοολούχα ποτά, όπως το κρύο τσάι Engel Früchtetee και το Engel Sport με γεύση εσπεριδοειδών.

Η ζυθοποιία χρησιμοποιεί για την παρασκευή τής μπύρας της φυσικές ακατέργαστες πρώτες ύλες από την περιοχή Hohenlohe, η οποία έχει επισήμως αναγνωριστεί για την εξαιρετική ποιότητα σπόρων κριθαριού ζυθοποιίας.