Καθώς οι σημερινοί καταναλωτές πειραματίζονται ολοένα και περισσότερο με νέα συστατικά και εκδοχές των κλασικών αγαπημένων ποτών τους, πέντε είναι οι κυρίαρχες τάσεις γεύσης αλκοολούχων ποτών οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν στην κατανάλωση το φετινό καλοκαίρι, και όχι μόνο, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση που δημοσίευσε η Diageo σε συνεργασία με την Ai Palette.

Umami Universe
Το Umami, γνωστό και ως «πέμπτη γευστική αίσθηση», ενισχύει με παραδοσιακό τρόπο το γευστικό προφίλ ενός αλκοολούχου ποτού και αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη περιέργεια των καταναλωτών για γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς. Ειδικότερα, η χρήση του κουρκουμά έχει αυξηθεί σημαντικά στο Ηνωμένο Βασίλειο (+79%). Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το νέο “Parmesan Espresso Martini” το οποίο έχει γίνει αρκετά γνωστό στις ΗΠΑ (+12%) και αποτελεί μέρος του μενού Starbucks. Το ταχίνι (+45%) αυξάνεται, επίσης, σε δημοτικότητα στις ΗΠΑ, αντικατοπτρίζοντας την άνοδο του ασιατικού πολιτισμού και την αυξανόμενη επιθυμία για κατανάλωση νέων προϊόντων.

Spicy Spark
Οι πικάντικες γεύσεις αυξάνονται σε δημοτικότητα στη σκηνή των κοκτέιλ και των ποτών. Συγκεκριμένα, το Jalapeño είναι ένα ισχυρό συστατικό στα κοκτέιλ, με αυξημένες συζητήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (+32%), στον Καναδά (+27%) και στις ΗΠΑ (+25%). Επιπλέον, η γεύση τσίλι είναι η τρίτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη γεύση στις ΗΠΑ (+36%).

Tropical Takeover
Η αναζήτηση πιο περιπετειωδών και εξωτικών εμπειριών φέρνει μια αναγέννηση στα τροπικά τρόφιμα και ποτά. ράγματι, σύμφωνα με την ανάλυση, το Tamarind, τροπικό φρούτο από την Αφρική, αυξάνεται σε δημοτικότητα στις ΗΠΑ (+50%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (+27%) και στη Βραζιλία (+24%).

Treating Temptation
Τα κοκτέιλ με βάση τον καφέ αυξάνονται σημαντικά σε ζήτηση παγκοσμίως (+12% στο Ηνωμένο Βασίλειο), με το λατινοαμερικάνικο Carajillo να αυξάνεται κατά 118% και το παγωμένο Espresso Martini να αυξάνεται κατά 37% στην Αυστραλία. Άλλες γεύσεις της εν λόγω κατηγορίας οι οποίες απολαμβάνουν μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών είναι το φουντούκι (+91%), το μοσχοκάρυδο (+78%), το καρύδι (+50%) και το κακάο (+18%).

Bloom Harvest
Οι φυσικές εγχύσεις από άνθη όπως ο σαμπούκος (άνθος) και το ραβέντι κυριαρχούν στις γεύσεις των ποτών και των κοκτέιλ. Επίσης, σύμφωνα με την ανάλυση, ο ιβίσκος είναι η πέμπτη ταχύτερα αναδυόμενη τάση στην Ταϊλάνδη (+90%) και είναι επίσης δημοφιλής στο Μεξικό (+49%), τις ΗΠΑ (+15%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (+14%), με την επιθυμία για τοπικά και βιώσιμα συστατικά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter