Με ιστορία που φτάνει μέχρι και τις πέντε γενιές πίσω, η επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και μελιού στο Πλωμάρι της Λέσβου, Plomari Gold, έδωσε το «παρών» στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 στο MEC Παιανίας, μιλώντας στο FOODReporter για την κορωνίδα της οικογενειακής επιχείρησης, το «Early Harvest Organic» εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το Early Harvest Organic έχει κυκλοφορήσει στην αγορά εδώ και ένα χρόνο και δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχείρηση, καθώς φέρει ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Plomari Gold, Απόστολο Τουμάνη. «Πρόκειται για ένα αγουρέλαιο το οποίο έχει αποκτήσει πιστοποίηση με ισχυρισμό υγείας, καθώς έχει 560 mg πολυφαινόλες, ήτοι πολλαπλάσιο ποσοστό από αυτό που ορίζει η ΕΕ» αναφέρει στο FOODReporter o κ. Τουμάνης.

Δραστηριοποίηση και στην κατηγορία βιολογικού μελιού
Το νέο προϊόν το οποίο παρουσιάζει η Plomari Gold στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023, είναι το βιολογικό μέλι της, το οποίο λανσαρίστηκε πριν από περίπου τρεις μήνες. «Στόχος μας είναι οι αγορές του εξωτερικού, παράλληλα με την επέκταση στην ελληνική αγορά, όπου ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα προϊόντα μας σε ντελικατέσεν και αλυσίδες με βιολογικά προϊόντα» επισημαίνει ο Απόστολος Τουμάνης. Σημειώνεται ότι στα «σκαριά» της επιχείρησης βρίσκεται το λανσάρισμα νέων προϊόντων στην αγορά μέσα στο 2023.

Τα ποιοτικά προϊόντα είναι η τάση του 2023
Όσον αφορά στις σημερινές καταναλωτικές τάσεις, ο κ. Τουμάνης παρατηρεί ότι οι καταναλωτές δίνουν έμφαση στο καλό και ποιοτικό προϊόν το οποίο δύναται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter