H νέα καταναλωτική σειρά προϊόντων Planet της Rolco-Βιανίλ -μια πλήρης σειρά απορρυπαντικών αποτελεσματικού καθαρισμού, που είναι ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον– έχει ήδη τοποθετηθεί στα ράφια των λιανεμπορικών αλυσίδων, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα σημαντικό μερίδιο από την αναμφισβήτητα ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των απορρυπαντικών και καθαριστικών σπιτιού. Το στοίχημά της δεν είναι εύκολο, ωστόσο οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι αισιόδοξοι και ποντάρουν στην καινοτομία που φέρνει στην αγορά η νέα σειρά απορρυπαντικών.

Η δημιουργία τής νέας σειράς στηρίζεται στο σκεπτικό ότι η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι του καθενός μας, με τις απλές καθημερινές συνήθειες που εξοικονομούν ενέργεια και με την επιλογή προϊόντων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Με τo νέο αυτό λανσάρισμα η εταιρεία φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με οικολογικές ευαισθησίες, η παρουσία των οποίων διευρύνεται και στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, όμως, αποδεικνύει έμπρακτα το εγγενές ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος.

‘Οπως μας εξηγεί ο κ. Θεόδωρος Νταλίπης, national account manager της Rolco-Βιανίλ, όλες οι επενδύσεις στην παραγωγική μονάδα της Rolco-Βιανίλ αποβλέπουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον. «Στη μονάδα παραγωγής μας χρησιμοποιείται φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει σχετική τεχνική πρόβλεψη για τον περιορισμό όλων των εκπομπών στο περιβάλλον, καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας στην διαδικασία παραγωγής έως και 15%». 

Οι καινοτομίες της νέας σειράς

‘Οπως μας ενημέρωσε η κυρία Μαρία Κατσαμπούρη, marketing manager της εταιρείας, «η σειρά Planet αποτελείται συνολικά από 19 κωδικούς που καλύπτουν πλήρως την φροντίδα των ρούχων και την καθαριότητα του σπιτιού. Αναλυτικότερα, η σειρά περιλαμβάνει σκόνη και υγρό πλυντηρίου ρούχων, τρεις τύπους μαλακτικών, δυο τύπους υγρών πιάτων, υγρό τζαμιών με αντλία και ανταλλακτικό, υγρό γενικής χρήσης και υγρό καθαρισμού για ευαίσθητες επιφάνειες. Τα προϊόντα προσφέρονται σε διαφορετικά μεγέθη, ώστε να καλύπτονται οι διαφορετικές ανάγκες των νοικοκυριού. Ταυτόχρονα, μεριμνήσαμε ώστε να παρέχουν υψηλή αποτελεσματικότητα και φυσική καθαριστική δράση, ενώ φροντίσαμε να έχουν ωραία αρώματα που χαρίζουν την αίσθηση της φρεσκάδας».

Η καινοτομία των νέων προϊόντων έγκειται στο ότι περιέχουν συστατικά φυτικής προέλευσης -αντί των πετροχημικών ουσιών που αποτελούν μη ανανεώσιμους πόρους ενέργειας- βιοδασπώμενα τασιενεργά συστατικά, που δεν επιβαρύνουν το υδάτινο περιβάλλον, ενώ δεν περιέχουν βόριο και φωσφορικά, που συντελούν στο φαινόμενο του ευτροφισμού των υδάτων. Παράλληλα, υπήρξε ειδική πρόνοια ώστε να συσκευάζονται σε ειδικά μελετημένες συσκευασίες, που είναι 100% ανακυκλώσιμες και ασφαλείς για τον χρήστη, με αποτέλεσμα μια ουσιαστική συμβολή στη μείωση των απορριμμάτων. Τα προϊόντα της νέας σειράς είναι δερματολογικώς ελεγμένα, ώστε, χάρη στην προσεγμένη σύνθεσή τους, να μην προκαλούν ερεθισμούς επιδερμίδα του χρήστη.

Στο ράφι εντός του καλοκαιριού

«Ο κλάδος του λιανεμπορίου υποδέχεται τα νέα, καταναλωτικά προϊόντα μας με ιδιαίτερη ικανοποίηση κι ενθουσιασμό. Και τούτο, διότι και οι ίδιες οι λιανεμπορικές αλυσίδες αναπτύσσουν οικολογικό προσανατολισμό, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να προκύψουν συνέργιες με τον κλάδο του λιανεμπορίου, καθώς όλοι είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε δράση και να υιοθετήσουμε μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον, για μια υψηλή ποιότητα ζωής», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Κατσαμπούρη.

Για την καλύτερη προβολή των ιδιαίτερων συστατικών και ιδιοτήτων των εν λόγω προϊόντων έχει επιλεγεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα προβολής και προώθησης. ‘Οπως μας εξήγησε η κυρία Κατσαμπούρη, “η σειρά θα υποστηριχθεί με έντονη επικοινωνία, καθώς πρωταρχικός μας στόχος είναι η ουσιαστική ενημέρωση και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, καθώς και στους τρόπους που συμβάλλουν στην προστασία του. Η νέα καταναλωτική σειρά Planet στοχεύει στην ικανοποίηση των καταναλωτών και των ιδιαίτερων αναγκών τους, ταυτόχρονα όμως θέλουμε να τονίσει και την ανάγκη επαγρύπνησης και δραστηριοποίησης όλων μας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτόν, στην επικοινωνία της νέας σειράς έχουμε περιλάβει και την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και ημερίδων, ενώ στο πλαίσιό της σκοπεύουμε να στηρίξουμε, μέσω ειδικών χορηγικών προγραμμάτων, οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται για την προστασία του πλανήτη. Με τέτοιους τρόπους θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας”.