Ένας και κάτι μήνας έχει περάσει από την έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΛΟΜΑΣ, στις 11 Μαρτίου, όπου τα μέλη του ομίλου κλήθηκαν να αποφασίσουν για τον αποκλεισμό ή μη ενός από τα μέλη της, το οποίο δεν κατονομαζόταν, αν και αρκετοί το «φωτογράφιζαν». Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για τον προτεινόμενο αποκλεισμό του μέλους αποτέλεσε η αμφισβήτηση που φέρεται να εξέφρασε προς τη διοίκηση του ΕΛΟΜΑΣ.

Πριν από λίγες μέρες, στις 13 Απριλίου, καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ το πρακτικό της έκτακτης γενικής συνέλευσης, στο οποίο κατονομάζεται και το επίμαχο μέλος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτικό, στη συνέλευση προέκυψε ότι «υφίσταται σπουδαίος λόγος αποκλεισμού από τον όμιλο της εταιρείας “ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε.”» και κατά συνέπεια αποφασίστηκε η μείωση του κεφαλαίου του ΕΛΟΜΑΣ κατά το ποσό των 60.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στη μερίδα συμμετοχής της Πίτσιας ΑΕ, διαιρούμενο σε είκοσι εταιρικά μερίδια ονομαστικής αξίας 3.000 ευρώ έκαστο. Πάντως, στην ιστοσελίδα του ΕΛΟΜΑΣ η Πίτσιας ΑΕ συνεχίζει να εμφανίζεται ως μέλος του ομίλου και τα καταστήματά της να λογίζονται ως καταστήματα του δικτύου ΕΛΟΜΑΣ.

Τρία νέα καταστήματα σε Βέροια και Χαλκηδόνα
Όμως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ από την Κατερίνη δε φαίνεται να πτοήθηκε ιδιαίτερα από αυτήν την εξέλιξη, όπως δείχνει η πρόσφατη κίνησή της να εξαγοράσει τρία καταστήματα της αλυσίδας «Spar Μαζί Markets» σε Βέροια και Χαλκηδόνα, επεκτείνοντας το αποτύπωμά της περαιτέρω στη βόρεια Ελλάδα. Ήδη στην ιστοσελίδα της η Πίτσιας ΑΕ προαναγγέλλει το άνοιγμα των τριών αυτών καταστημάτων υπό την επωνυμία της. Η Πίτσιας ΑΕ, με την προσθήκη των τριών αυτών καταστημάτων, θα φτάσει τα 27 καταστήματα συνολικά, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στην Κατερίνη ή ευρύτερα στο νομό Πιερίας. Η αλυσίδα έχει επίσης παρουσία στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τον Κοπανό Νάουσας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο άνοιξε στην Κατερίνη το πρώτο της κατάστημα «Pitsias to go», με exclusive και gourmet προϊόντα, που μάλιστα τις Παρασκευές και τα Σάββατα λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ανοδική πορεία
Σημειώνεται ότι η Πίτσιας ΑΕ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1973 και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σταδιακά, επεκτείνοντας το δίκτυό της και αυξάνοντας τον τζίρο της. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά της αποτελέσματα, για τη χρήση 2020, ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η καθαρή της κερδοφορία υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2019, φτάνοντας τα 312.000 ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter