Αγορά-στόχο αποτελεί για την Πίνδος τα τελευταία χρόνια η αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μία από τις πλέον δυναμικές αγορές του κόσμου, ενώ ειδικότερα το Ντουμπάι, λειτουργώντας ως διεθνές κέντρο, λόγω και των προηγμένων υποδομών του στην αλυσίδα της εμπορίας αλλά και των logistics, δίνει μια ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα προώθησης των προϊόντων της εταιρείας σε όλες τις χώρες του Κόλπου. Με αυτό το δεδομένο, η Πίνδος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φετινή έκθεση Gulfood.

Το «hero product» της Πίνδος και τα άλλα προϊόντα που παρουσιάζει
Στο Ντουμπάι, για τρίτη χρονιά, η ελληνική εταιρεία σκοπεύει να «κερδίσει» γευστικά τους επισκέπτες της Gulfood τόσο με το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, το «hero product» της, όσο και με τα έτοιμα ψημένα προϊόντα κοτόπουλου όπως κοτομπουκιές από ατόφιο φιλέτο στήθος κοτόπουλου, burger, χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου, γύρος κοτόπουλου, και άλλα προϊόντα που παράγονται στην υπερσύγχρονη μονάδα κρέατος κοτόπουλου ΒΕΚ, με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Πίνδος έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να γευτούν επιπλέον αλλαντικά από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, όπως χωριάτικο λουκάνικο και κοτοπαριζάκι, αλλά και την παραδοσιακή κοτόπιτα με χειροποίητο γιαννιώτικο φύλλο.

Η δυσκολία της γλώσσας και η… παγκόσμια γλώσσα της γεύσης
Τι έχει διδάξει στην εταιρεία η μέχρι τώρα εμπειρία της από τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα; Ότι, όπως και σε κάθε χώρα του εξωτερικού, έτσι και εκεί, το «άνοιγμα» της αγοράς χρειάζεται χρόνο. Και αυτό γιατί πρέπει να γνωρίσει κανείς αρχικά την αγορά στην οποία απευθύνεται, την κουλτούρα τους, τα καταναλωτικά πρότυπα και τις καταναλωτικές προτιμήσεις που υπάρχουν, ποιο είναι γενικότερα το καταναλωτικό προφίλ, αλλά και ποια από τα προϊόντα που παράγει η εταιρία ανταποκρίνονται σ’ αυτή την αγορά, γιατί όλες οι αγορές δεν είναι ίδιες. Στη συγκεκριμένη αγορά η γλώσσα είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει, μιας και τα αραβικά είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Όμως το εμπόδιο της γλώσσας ξεπερνιέται με την… παγκόσμια γλώσσα της γεύσης, κι έτσι οι αραβικές αγορές έχουν ανταποκριθεί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στα ελληνικά τρόφιμα, καθώς η ποιότητα, η ασφάλεια αλλά και η ξεχωριστή γεύση των ελληνικών προϊόντων έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ της εγχώριας αγοράς.

Θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Anuga
Μετά την Gulfood, επόμενος σταθμός για το εκθεσιακό πρόγραμμα της Πίνδος είναι η Anuga 2023, στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου η ελληνική εταιρεία θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά και επιδιώκει να κερδίσει τις εντυπώσεις με το… καλημέρα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter