Σαράντα και πλέον χρόνια ζωής μετρά η Πηγή Δινάκη από τη Φλώρινα, η οποία παράγει και εμπορεύεται αναψυκτικά και σόδες με βάση το φυσικό ανθρακούχο ξινό νερό που πηγάζει από την ομώνυμη πηγή στην περιοχή Παπαγιάννης. Η εταιρεία συμμετείχε και φέτος στην έκθεση FOOD EXPO, επιδιώκοντας να διευρύνει το δίκτυο διανομής της, που για την ώρα εκτείνεται κατά κύριο λόγο στη Μακεδονία, όμως ήδη τα αναψυκτικά της έχουν κάνει την είσοδό τους και σε εστιατόρια στην Αθήνα.
Το χαρτοφυλάκιο αναψυκτικών της εταιρείας περιλαμβάνει οκτώ γεύσεις, σε φιάλες pet 330 ml, 1,5 λίτρου και 2 λίτρων, με πιο πρόσφατη προσθήκη μία γεύση που είναι… της μόδας και κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό: το pink grapefruit.
Όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η νέα σειρά με craft sodas που παρουσίασε στη φετινή FOOD EXPO η Πηγή Δινάκη. Πρόκειται για σόδες με premium χαρακτήρα και με σχεδιαστική έμπνευση από τα μουσικά όργανα της Φλώρινας, που συνδυάζουν το ξινό νερό με αιθέρια έλαια και διατίθενται σε τέσσερις γεύσεις: με μαστιχέλαιο, με λεμόνι & λάιμ, με μέντα και δυόσμο, και τόνικ. Όλες οι γεύσεις προσφέρονται σε γυάλινες φιάλες των 200 ml και σε φιάλες PET των 330 ml.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter