Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας συστατικά στον τομέα Ho.Re.Ca., στην Eco Living Scandinavia & the Nordic Organic Food Fair, η Petrou Nuts παρουσιάζει μια σειρά νέων προϊόντων με την επωνυμία Stylato. Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας προϊόντα ξηρών καρπών καθαρής ετικέτας, που πληρούν όλα τα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την ποιότητα τροφίμων.

«Χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και αρώματα, τα προϊόντα Stylato θεωρούμε ότι θα ανταποκριθούν επάξια στις απαιτήσεις των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και γεύση» επεσήμανε η Σταυρούλα Πλαΐτη από το τμήμα Μάρκετινγκ της εταιρείας, μιλώντας στο FOODReporter.

Όσον αφορά στις προγραμματισμένες επενδύσεις που υλοποιεί η Petrou Nuts αυτή την περίοδο, η εταιρεία ξεκίνησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πλήρη εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της, καθώς και την επέκταση και αναβάθμιση των βιοκλιματικών εγκαταστάσεών της.

«Επιπλέον, έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία μίας νέας εγκατάστασης που αφορά μία νέα δραστηριότητα υπό το εμπορικό σήμα Dotion Snacks, εστιάζοντας με αυτό αποκλειστικά στην επεξεργασία αραχίδας για τη δημιουργία διαφόρων προϊόντων, όπως η πάστα, το άλευρο, καθώς και μεγάλη ποικιλία γαρνιτούρων με βάση την αραχίδα» σύμφωνα με την κ. Πλαΐτη.

Στόχος η αύξηση των εξαγωγών και η είσοδος στην αμερικάνικη αγορά
«Η εταιρεία μας ξεκίνησε τις εξαγωγές το 2000, αλλά από το 2017 και έπειτα ξεκίνησε μία πιο δομημένη προσπάθεια στον τομέα αυτό» σχολίασε η εταιρεία υπογραμμίζοντας ότι, σήμερα, οι εξαγωγές της αντιστοιχούν περίπου στο 12% του συνολικού κύκλου εργασιών της και συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, καθώς και με χώρες των Βαλκανίων όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία κ.ά..

«Στο προσεχές χρονικό διάστημα, κύριος στόχος μας είναι η αύξηση των εξαγωγών μας και η είσοδος στην αμερικάνικη αγορά» ανέφερε στο FOODReporter η κ. Πλαΐτη. Το διάστημα αυτό, διατηρεί τις υφιστάμενες αγορές της στο εξωτερικό, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τις χώρες με τις οποίες έχει ήδη συνεργασίες. «Ωστόσο, η βασική μας προτεραιότητα αυτό το χρονικό διάστημα είναι η είσοδος στην αμερικάνικη αγορά. Εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Το 2022 αποτέλεσε μια δημιουργική χρονιά για την Petrou Nuts, καθώς εργάστηκε εντατικά για τη δημιουργία δομών που στόχευαν στην επιτυχή ανάπτυξη νέων προϊόντων της. «Για το 2023, μπορεί να ειπωθεί ότι ξεκίνησε αρχικά με καλούς οιωνούς που χρωματίστηκαν για την εταιρεία μας από την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον κλάδο Ho.Re.Ca., καθώς και από την περαιτέρω ανάπτυξη νέων προϊόντων. Πιστεύουμε ότι παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, θα ολοκληρωθεί με θετικά αποτελέσματα χρήσης, ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη της εταιρείας μας» σύμφωνα με την Σταυρούλα Πλαΐτη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter