Το Μάρτιο εγκαινιάστηκαν το 106ο κατάστημα σούπερ μάρκετ της ΜΑΣΟΥΤΗΣ στην Κομοτηνή (800 τ.μ., 4 ταμιακές έξοδοι) και το 10ο Cash & Carry της εταιρείας δύο χιλιόμετρα έξω από την Πτολεμαϊδα (500 τ.μ.). Τον Απρίλιο εγκαινιάστηκε ακόμα ένα νέο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας, το 107ο, στην περιοχή του Πολύγυρου Χαλκιδικής (700 τ.μ., 4 ταμιακές έξοδοι).

Με τα εγκαίνια δύο καταστημάτων λιανικής και ενός χονδρικής, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα για το 2001.

Αναλυτικότερα, στα μέσα Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια του 106ου καταστήματος της αλυσίδας στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά κατάστημα της εταιρείας στη συγκεκριμένη πόλη, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Δημοκρίτου 21, διαθέτει χώρο πώλησης 800 τ.μ., με επιπλέον τμήματα κρεοπωλείου, οπωροπωλείου, αρτοπωλείου, παντοπωλείου, αλλαντικών-τυροκομικών και εποχιακών ειδών. Διευθυντής του νέου καταστήματος ανέλαβε ο κ. Νίκος Μαυρίδης, ενώ το προσωπικό απαρτίζεται από 20 άτομα. Το κατάστημα έχει 4 ταμιακές εξόδους, που λειτουργούν με το σύστημα bar code, που παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης και επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Λίγες ημέρες αργότερα εγκαινιάστηκε το 10ο cash & carry της εταιρείας στην Πτολεμαϊδας. Το κατάστημα βρίσκεται στο 2Ο χλμ. Πτολεμαϊδας-Κοζάνης, δίπλα στο GRAND ΜΑΣΟΥΤΗΣ της πόλης, με χώρο πώλησης 500 τ.μ. και μεγάλη γκάμα προϊόντων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των επαγγελματιών της περιοχής. Το κατάστημα απασχολεί 5 άτομα προσωπικό και τη διεύθυνση ανέλαβε ο κ. Κώστας Σπανούδης.

Στις αρχές Απριλίου, εγκαινιάστηκε το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην περιοχή Πολύγυρου Χαλκιδικής. Το κατάστημα αυτό είναι το 107ο της ΜΑΣΟΥΤΗΣ. Ο όμιλος Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ αριθμεί συνολικά πέντε σούπερ μάρκετ στην Χαλκιδική.

Την κορδέλα των εγκαινείων έκοψε ο Νομάρχης της Χαλκιδικής κος Βασιλάκης, παρουσία εκπροσπώπων των τοπικών αρχών, στελεχών της επιχείρησης, συνεργατών και καταναλωτών.

Το νέο κατάστημα είναι ιδιόκτητο με συνολικό κόστος επένδυσης 400.000.000 δρχ. Διαθέτει 700 τ.μ. χώρους πώλησης και 600 τ.μ. υπόγειο χώρο αποθήκευσης. Περιλαμβάνει τμήματα όπως κρεοπωλείο, οπωροπωλείο, αρτοπωλείο, παντοπωλείο, τμήμα αλλαντικών και τυροκομικών καθώς και τμήμα εποχιακών ειδών.

Δειυθυντής του νέου καταστήματος είναι ο κ. Αθανάσιος Παπαοικονόμου καταξιωμένο στέλεχος της Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ενώ το λοιπό προσωπικό απαρτίζεται από 20 άτομα.

Το κατάστημα έχει 4 ταμειακές εξόδους που λειτουργούν με το σύστημα bar code της Siemens Nixdorf που παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης και επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.