Σε νέο κύκλο επενδύσεων στο δίκτυό της και για πρώτη φορά στις νέες τεχνολογίες, με το λανσάρισμα της Artificial Intelligence Loyalty Κάρτας Bonus Γαλαξίας, προχωρά η Πέντε ΑΕ, επιδιώκοντας τη βελτίωση της θέσης της στην αγορά και το άνοιγμά της στο καταναλωτικό κοινό νεότερων γενιών, στο οποίο απευθύνεται πλέον στρατηγικά.

Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της αλυσίδας, κ. Παναγιώτη Πουρσανίδη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση στους προμηθευτές της πρώτης «AI Loyalty Card» από την Πέντε, το καλοκαίρι του 2021, οπότε η Πέντε συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της θα εγκαινιαστεί εμπορικό κέντρο έκτασης 12.000τμ, σε εταιρικό ακίνητο 40 στρεμμάτων, επενδυτικού κόστους 30-32 εκατ. ευρώ, που θα φιλοξενεί σαράντα καταστήματα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση 10 νέων καταστημάτων του σήματός της, από τα οποία τα 8 θα είναι ιδιόκτητα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις επενδύσεις της Πέντε στον τομέα των ΑΠΕ, τόνισε ότι ήδη έχει εγκαταστήσει σε 22 καταστήματά της φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ προσβλέπει σε ανάλογες επενδύσεις σε όσα ιδιόκτητα ακίνητά της επιτρέπουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Πουρσανίδης, συζητώντας με τους δημοσιογράφους, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), για την καλύτερη αξιοποίηση της σχετικής περιουσίας της εταιρείας, που, όπως είπε, αποτιμάται σήμερα στα 120 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν απέκλεισε την προσφυγή της εταιρείας στον τραπεζικό δανεισμό –περιορισμένα, πάντως, όπως εξήγησε–, προκειμένου να στηρίξει το επενδυτικό πλάνο της, το οποίο πέραν των άλλων περιλαμβάνει και την οργάνωση κεντρικών αποθηκών. Μάλιστα, ανέφερε ότι ήδη μελετά τέσσερις προτάσεις για τη σχετική επένδυση.

Η Κάρτα Bonus Γαλαξίας
Σε ό,τι αφορά το λανσάρισμα της κάρτας πιστότητας στα μέσα Δεκεμβρίου, επεσήμανε ότι θα είναι προσωποποιημένη και θα ονομάζεται Κάρτα Bonus Γαλαξίας. Πρόκειται για μια κάρτα που, όπως είπε, θα αξιοποιήσει, εντός του 2020, την τεχνητή νοημοσύνη. Οι προσφορές της θα βασίζονται στις προτιμήσεις αγορών ανά πελάτη-χρήστη της και θα αξιολογούνται με AI κριτήρια. Ο χρήστης της κάρτας θα είναι σε θέση, μέσω του ατομικού του προφίλ στο σύστημά της, να γνωρίζει τα ποσά που έχει εξοικονομήσει από τις εκπτώσεις και τις προσφορές του Γαλαξία, καθώς και το κέρδος του από τις αγορές του ανά εβδομάδα, μήνα και έτος. Πάντα με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, ο επισκέπτης του site θα μπορεί να πληροφορηθεί, σε τι βαθμό κάθε προϊόν ταιριάζει στις ανάγκες του, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρεται η δυνατότητα παροχής ειδικών προσφορών, οι οποίες θα αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες άλλων εταιρειών, με τις οποίες η αλυσίδα θα έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες.

Όπως αναφέρθηκε, οι πόντοι της κάρτας θα χρησιμοποιούνται ως ψηφιακό νόμισμα, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες. Η Κάρτα Bonus Γαλαξίας χορηγείται στους πελάτες της εταιρείας ενεργοποιημένη και έτοιμη για χρήση σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή (www.5ae.gr ή στο Galaxias app). Ο χρήστης της μπορεί να συνδέσει την κάρτα του (φυσική ή ηλεκτρονική) στο προφίλ, που θα δημιουργήσει στο ανανεωμένο site www.5ae.gr., με απλά βήματα. Το βέβαιο, πάντως, είναι, ότι, εφόσον η εταιρεία δεν διαθέτει e-shop, ο πελάτης θα εξακολουθεί να ψωνίζει παραδοσιακά από τα καταστήματά της. Στον σύντομο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η πρόεδρός της Πέντε-Γαλαξίας, κ. Νίκη Χειμωνίδου, αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης της εταιρείας με όλους τους προμηθευτές της, επισημαίνοντας ότι «επίκεντρο κάθε ενέργειας της εταιρείας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ο άνθρωπος, ο καταναλωτής, ο συνεργάτης, ο συνάδελφος».