Σε λειτουργία τέθηκε από την ΠΕΝΤΕ το νέο της κατάστημα (σούπερ μάρκετ και cash & carry) στο Διασυνοριακό Διαμετακομιστικό Εμπορικό και Εκθεσιακό Κέντρο «ΠΡΟΜΑΧΩΝ», που βρίσκεται στο νομό Σερρών.

Σε λειτουργία τέθηκε από την ΠΕΝΤΕ το νέο της κατάστημα (σούπερ μάρκετ και cash & carry) στο Διασυνοριακό Διαμετακομιστικό Εμπορικό και Εκθεσιακό Κέντρο «ΠΡΟΜΑΧΩΝ», που βρίσκεται στο νομό Σερρών.

Οι πόρτες της νέας μονάδας της ΠΕΝΤΕ άνοιξαν για τους καταναλωτές στις 26 Απριλίου, ενώ τα πρώτα καταστήματα του Εμπορικού Κέντρου άρχισαν να λειτουργούν σταδιακά από τις 15 του μηνός. Τα εγκαίνια του καταστήματος της ΠΕΝΤΕ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά την πάροδο ενός ή δύο μηνών από την έναρξη της λειτουργίας του. Όπως δηλώνουν στελέχη της αλυσίδας, οι προβλέψεις της ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΕ για τις ετήσιες πωλήσεις του καταστήματος αναφέρουν έσοδα της τάξης των 37 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί να αποτελεί εκτίμηση, όμως το business plan που έχει καταρτίσει η ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΕ για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις του θα μαγνητίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον όχι μόνο των Βορειοελλαδιτών, αλλά και γειτόνων μας καταναλωτών από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Μάλιστα για την εξασφάλιση υψηλών πωλήσεων η εταιρεία που διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο έχει προγραμματίσει την οργανωμένη μετακίνηση καταναλωτών και επαγγελματιών από τις προαναφερόμενες χώρες, καθώς και από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι στο Διασυνοριακό Διαμετακομιστικό Εμπορικό και Εκθεσιακό Κέντρο ΠΡΟΜΑΧΩΝ (στεγασμένοι χώροι 30.000 τ.μ.) φιλοξενούνται περί τις 60 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ για τη λειτουργία του κέντρου οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΕ προέβησαν στην αγορά 1.800 στρεμμάτων. Τ

ο Διασυνοριακό Διαμετακομιστικό Εμπορικό και Εκθεσιακό Κέντρο, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε κατά 50% από την ΕΕ, λόγω της θέσης του δίπλα στο τελωνείο Ελλάδας – Βουλγαρίας αλλά και του αριθμού των επιχειρήσεων που φιλοξενεί, φιλοδοξεί να αποτελέσει το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος ενός μεγάλου τμήματος της Βαλκανικής χερσονήσου.